x

Bahçeşehir Koleji'nde Yapay Zeka Dersi

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine Yapay Zeka Dersi Geliyor

 

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı, Hüseyin Yücel, Türkiye Yapay Zeka Zirvesinde yaptığı konuşmada, Microsoft ile yapılan işbirliğiyle, Fen ve Teknoloji liselerinde 10. sınıfta itibaren yapay zeka dersi verileceğini söyledi.

Hüseyin Yücel, eğitimin endüstrinin gerisinde olduğuna dikkat çekti ve yapay zekayı eğitim kurumlarının üretmesine vurgu yaptı.

 

Endüstri İle İşbirliği

 

STEM eğitimini Türkiye ile tanıştırdıklarını belirten Yücel, yapay zeka özelinde eğitimin nasıl olacağı hakkında bilgi verdi. Yücel "Her eğitim endüstrinin önünde gitmeli. Yapay zekayı eğitim kurumları üretmeli. Endüstri ve üniversite işbirliği ile Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak gerekiyor." dedi.

Yücel, Bahçeşehir Koleji olarak ülkenin bu alandaki ihtiyacını Fen ve Teknoloji lisesi mezunlarıyla gidermeyi hedeflediklerini söyledi. 

Microsoft ile Bahçeşehir Koleji olarak yaptığımız işbirliği sonunda Fen ve Teknoloji liselerimiz için yapay zeka ders müfredatı hazırlıyoruz. Öğretmenlerimiz aylardır bunun için çalışıyor. 2 haftaya kadar taslak müfredat hazır olacak.

10. sınıflarımızın önümüzdeki sene yapay zeka diye bir dersi olacak.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım