x

Bahçelievler Özel Okullar

1990 yılında açılan AREL koleji anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi kademelerinde eğitim-öğretim vermektedir. Anaokulu eğitiminde yabancı dil, yaratıcı sanat, fen ve doğa çalışmaları, inceleme gezileri ve kulüp çalışmaları bulunmaktadır. İlkokul kademesinde bilgisayar sistemli ve LED ekranlı akıllı tahtalar ile Türk ve yabancı öğretmenler tarafından işlenmektedir. Derslerin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve fiziksel gelişimlerini destekleyecek resim yarışması,icatlar mucitler günü, müzik şöleni gibi etkinlikler de yapılmaktadır. Özel Arel ortaokulu kademesinde ise öğrencilere ''IB Orta Yıllar'' programı kapsamında bir eğitim uygulanmaktadır. Bu kademede İngilizce dışında tercih edilen İspanyolca ve Almanca dillerinden biri seçmeli ders olarak verilmektedir. Anadolu ve Fen liselerinde ise yoğun bir İngilizce programı ile YGS-LYS programı uygulanmaktadır.

Okul ilkokul 3. sınıfa kadar 'Rehberlik Tanıma Etkinliği', 4. sınıftan 8. sınıfa kadar seviye tespit sınavıyla öğrenci kaydı almaktadır. Anadolu ve fen lisesi için ise TEOG puanına bakılmaktadır. Lise ara dönem kayıtları ise AREL kolejinin uyguladığı seviye tespit sınavının sonuçlarına göre yapılmaktadır.

Özel Vital Anadolu Sağlık Lisesi

Bahçelievler özel okullar listesi kapsamında yer alan Özel Vital Anadolu Sağlık Lisesi teorik ve uygulamalı dersleri ile sağlık alanında yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlamış olan bir eğitim kurumdur. Okulda hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, anestezi ve reanimasyon bölümleri bulunmaktadır. Anadolu lisesi kapsamında öğrencilere yoğun bir İngilizce ders programı da uygulanmaktadır. Kültür derslerinin yanı sıra laboratuvar dersleri de bulunmaktadır. Okulun sunduğu ayrıcalıkların içinde Vital Hospital bünyesinde öğrencilerin staj yapabilmesi imkanı vardır. Ayrıca okul, bu hastane başta olmak üzere çeşitli kurumlarda iş imkanı sunmaktadır.

Mahmut Ön Eğitim Kurumları

Bahçelievler özel ortaokullar kategorisinde bulunan Mahmut Ön Eğitim Kurumları, Anadolu Lisesi kademesinde de eğitim vermektedir. 5. sınıftan itibaren İngilizce ve Almanca eğitim veren kurum, TEOG'a hazırlık için de uzman kadrosuyla eğitim vermektedir. Anadolu lisesi kademesinde ise ilk eğitim döneminden son döneme kadar üniversite hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Ders programları dışında öğrenciler için rehberlik servisi, yemekhane, güvenlik, servis, sosyal faaliyetler ve kulüp etkinlikleri bulunmaktadır. Okulun internet sitesinden ön kayıt alınmaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım