x

Ataşehir Ekol Anaokulu Hakkında

Ataşehir Ekol Anaokulu Hakkında Bilgiler

 

Reggio Emilia eğitim ekoluyle eğitim ve öğretime başlayan Ataşehir Ekol Anaokulu, kısa bir süre zarfında "Reggio Emilia Bireysel Eğitim" modelini uygulayarak büyük başarı elde etmiş ve okul öncesi eğitiminde altın çağ olarak adlandırılan, 0-6 yaş döneminde nelerin başarılacağını göstermiştir. Ataşehir Ekol Anaokulu'nda derslikler 12-16 kişiyle sınırlandırılmış olup, uzman pedagojik yeterlilikleri üst seviyede, eğitim teknolojilerine ve Reggio Emilia eğitim sistemine hakim öğretmen kadrosuyla eğitim vermektedir. Her sınıfta 1 ana öğretmen bir de yardımcı öğretmen bulunmaktadır. Çocuklarımız haftada 2 gün profesyonel ritmik jimnastik dersi, yüzme ve binicilik dersleri almaktadır. Çocuklarımızın anadilimiz Türkçe'yi doğru konuşabilmeleri için diksiyon dersi de verilmektedir.

 

ataşehir ekol anaokulu

 

Reggio Emilia Yaklaşımı Nedir ?

 

Reggio Emilia yaklaşımının temel özelliği çocuklara somut yaşantılar sunularak yeni keşifler yapmalarına fırsatlar sağlanmasıdır ve sistem çocuk merkezli olması ile öne çıkmaktadır. Çocuklar yaparak, yaşayarak öğrenmekte ve sırasıyla araştırma, üretme, hipotezlerini test etme ve tasarım aşamalarından geçirmektedirler. Burada resim çizme, heykel, dramatik oyun gibi birçok sembolik yolla kendilerini ifade etme imkânı bulmaktadırlar. Reggio Emilia okullarında çocuklar kısa ve uzun süreli projeler üzerinde çalışırlar. Projeler sayesinde çocuklar ezberden ya da öğretmenler tarafından dikte edilen konulardan ziyade kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda gelişen projeler üzerinde aktif olarak etkinlikler yaparlar.

 

Reggio Emilia Yaklaşımı

 

 

Ataşehir Ekol Anaokulu Yaz Okulu

 

Ataşehir Ekol Yaz Okulu 12 Haziran 2017'de ilk dönemiyle başladı. 2-10 yaş grubu çocukların katılabildiği Yaz okulunda toplam 3 dönem var. Ataşehir Ekol Yazokulunda çocuklar dokunarak, keşfederek, deneyerek öğreniyor ve eğlenerek unutulmaz bir yaz yaşıyorlar. Reggio Emilia yaklaşımına bağlı kalarak Ataşehir Ekol Yaz okulunda ;

 

 

Yüzme

 

Binicilik

 

Jimnastik

 

Müzik

 

Scamper

 

Mini Basketbol

 

İngilizce Dersleri

 

Fen ve Bilim Çalışmaları

 

Tiyatro ve Drama

 

Beden Sağlığı

 

Doğa Çalışmaları (Bitki ekme, hayvan besleme, Bitki toplama)

 

Ev işi çalışmaları

 

Beden ve Ritim Perküsyon

 

Reggio Emilia Sanat Etkinlikleri

 

Geziler

 

 

ataşehir ekol yaz okulu

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım