x

Anaokulu Çağındaki Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Anaokulu Çağındaki Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

 

Anaokulunun tüm çocuklar için yeri ayrıdır.

Orası aileden, özellikle de annelerinden koptuklarını düşündüren, karşılaştıkları sorunlar karşısında tek başlarına çözümünü buldukları ve özgürlük kavramıyla ilk karşılaştıkları kurumdur.

Her çocuk baştan çok istekli olur, ancak okul günü gelip çattı mı hiçbir çocuk gitmek istemez, istese de isteği okul kapısından girerken korkuya dönüşür.

Bu durumda ailelere büyük görevler düşmektedir. Çocuğun korku duygusuyla başa çıkmak için, aile desteğinin olması şarttır.

Aile, çocuğuna kendi hayatından kesitlerle okulu anlatmalı, korkusunun yersiz olduğunu benimsetmelidir. Bunları yaparken de alttan alta, istese de istemese de okula gitmesi gerektiğini aşılamalıdır.

 

Anaokulu Eğitimi

 

Çocuğun okul hakkındaki korkularını yenebilmesi, okulda başarı sağlanabilmesi için ailenin kararlı tutumunu sürdürmesi gerekmektedir.

Bazı çocuklar vardır ki, okula bıraktığınız anda ağlamaya başlar. Ağlayan çocuklar, kendilerini bir maçta gibi görüp, ağlayarak galibiyeti kazanacağını düşünür. Bu durumda soğukkanlı olu kararlılığınızı sürdürmeniz gerekmektedir. Siz onun ağlamasına dayanamayıp okuldan anlık olarak almayı bile düşünseniz ya da üzüldüğünüzü belli ederseniz, çocuk bunu size karşı devamlı kullanacaktır.

Ağlayan çocukla baş etmek için çocuğa sakin bir tavırla ağlamasının nedenini sorarak öncelikle onu açabilir, nedenini sorgulayarak köküne inebilirsiniz. Ama bulacağınız çözümler ona okulu bundan sonraki hayatında kabullenmesi gerektiği şeklinde olmalıdır.

 

Anaokulu Dönemi


Çocukların hayatında en kaygılı günlerinden biridir okula başlangıç dönemi. Hele ki bu okul onun ilki ise, yani anaokulu ise. 

Bu dönemde çocuğunuzun kaygıları, stresleri, ağlamaları olması normaldir. Sonuçta hepimiz güle oynaya alışmadık. Bizlerde geçirdik bu evreleri.

Ancak bu dönemi en sorusuz şekilde atlatmak istiyorsanız dilediğiniz takdirde psikolojik destek alabilirsiniz. Çünkü, şu anda çocuğa nasıl yaklaşım yaparsanız tüm hayatında o şekilde de devam edecektir.

 

Bazı durumlar karşısında çaresiz kalabilirsiniz ya da çocuğunuzu yanlış yönlendirmek istemeyebilirsiniz.

Bu gibi durumlarda tabi ki psikolojik destek almanızda fayda olacaktır. Sonuçta çocuk anaokulu çağındayken bir gün sonra ne ile karşılaşacağını bilemediği için, davranışlarını, hangi olaylara ne tepki vereceğini de kestirmek pek mümkün değildir.

Bu ve bunun gibi durumlarda çocuğu hırpalamaktansa, psikolojik destek en iyi çözümdür ve tabi bir de sabır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım