x

9. Sınıf TEOG Hakkında

Üniversite seçiminden önce öğrencilerin hayatlarındaki bir önemli adım da lise tercihleridir. Lisede alınan eğitimin verimi ve kalitesi öğrencinin başarışını direkt olarak belirler. Bu başarının ölçümü ise TEOG ile yapılır. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı adı altında öğrencilerin bilgileri ölçülür ve başarı sıralamasına göre liselere yerleştirilirler. Bu sınavla ilgili öğrencilere düşen tek görev ise TEOG puan durumu yüksek tutulup başarılı bir liseye adımlarını atarak sıkı bir çalışma temposuyla üniversite sınavına hazırlanmalıdır.

 

Bu hazırlanmanın mimarları olan ve bu görevin büyük bir parçasını üstlenen öğretmenler eğitim verdikleri öğrencileri en verimli şekilde başarılı bir geleceğe hazırlamalıdırlar. Tabi burada öğretmenler kadar öğrencilere de iş düşmektedir. 9. Sınıftan itibaren başlayan üniversite sınavı maratonunda sıkı bir çalışma ve kararlılık gerekmektedir. Düzenli ve planlı bir ders çalışma programı öğrencileri günden güne bilgiyle besleyecek ve onları sınava hazırlayacaktır.

Bu tempoda öğrencinin sınava hangi kaynaklarla hazırlandığı oldukça önemli bir detaydır. Büyük bir titizlikle seçilmesi gereken TEOG test kitabı seçenekleri öncelikle öğrenci seviyesine uygun olmalıdır. Genellikle kaynak seçiminde uzmanlar tarafından önerilen ve izlenmesi gereken en önemli yollardan birisi öğrencinin seçtiği kitabın kendi seviyesinin çok üstünde olmamasıdır. Üst seviyede seçilen yardımcı kitap öğrenciyi zorlayacak ve çözemediği kaygısına kapılarak öğrenci üzerinde endişe ve stres yaratacaktır.

 

Bu stres ve endişe öğrenciyi olumsuz olarak etkileyip çalışma isteğini azaltabilir. Karşılaşılmak istenen en son durumlardan biri olan isteksizlik aşılması gereken çok zor bir konudur. Ancak öğrenci seçtiği kaynakları kendi seviyesinde hatta seviyesinden daha düşük olacak şekilde belirlerse bildiği ya da bilmediği konuları tekrar tekrar çözerek pekiştirecek ve akılda kalma ihtimalini arttıracaktır. Bu da öğrenciye güven verip motive olmasını sağlayacaktır. Sınava hazırlanma dönemi oldukça önem taşıdığından kitap seçimi de bu yolun yapı taşlarından biridir.

TEOG ek kaynak kitaplar arasında uzmanlar tarafından önerilen birkaç kitap örneği verecek olursak;

  • Karekök yayınları

  • Koray Varol Yayınları

  • Palme Yayınları

  • Final yayınları

  • Güneş Eğitim

  • Çanta Yayınları

  • Sözün Özü

  • Zeka Küpü

  • Final Yayınları gibi yayınları tercih edebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım