x

7. Sınıf Teog Hakkında

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerini biliyorsunuz ki TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk uygulaması tüm ortaokul sınıflarını kapsıyordu. Ancak sınav, 2014 yılından itibaren sadece 8. sınıflara uygulanmaya başlandı. TEOG, ortaöğretime yani lise eğitimine geçiş için olan bir sınavdır ancak SBS mantığından daha farklıdır. Sınavlar her dönem ortak olarak yapılmaktadır. Öğrenciler 2 günde toplam 6 dersin sınavına giriyorlar. Bu dersler: Matematik, Yabancı Dil, Türkçe, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. Atatürk İlke ve İnkılapları.

 

Sınava Hazırlanma Süreci

 

Tabi TEOG hazırlık süreci sadece 8. sınıfları ilgilendirmiyor. Her ne kadar sınav sadece 8. sınıflara yapılacak olsa da 6. ve 7. sınıfın ortalaması da TEOG puanına etki ediyor. Bu yüzden sınava hazırlanma süreci aslında ortaokula geçtikten sonra başlıyor diyebiliriz. 6, 7, ve 8. sınıfların Yıl Sonu Başarı Puanları (YBP) 100 üzerinden hesaplanıyor. TEOG’dan alınan puanın %70i ile yıl sonu başarı puanının %30u toplanıyor ve öğrencinin yerleştirmeye esas puanı (YEP) ortaya çıkıyor. Bu puan öğrencilerin liseye yerleşmesi için gereken puandır.

 

Hazırlanma sürecine geri dönecek olursak, 6. sınıflardan çok 7. sınıflar danışman veya rehberlik öğretmenlerine TEOG çalışma programı hazırlatmış durumdalar. Özellikle yaz tatilini değerlendirmek isteyen 7. sınıfların bu adımı takdir edilecek düzeyde… Çocuklarımızın yaşları ne kadar bize küçük gibi görünse de, TEOG sınavının önemini kavramış durumdalar. O yüzden yaz tatilini boş geçirmek istemiyorlar ve programlarına uymaya çalışıyorlar. Ne kadar konu çalışıp test çözerlerse o kadar kârda olacaklarını biliyorlar. Bu hazırlanma süreci için binlerce TEOG test kitabı mevcut.

 

Öğrenciler bu kitaplardan edinip yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirebilirler. Kimi kitaplar sadece soru bankası kimi kitaplar ise hem soru bankası hem konu anlatımlı olabiliyor. Hatta her dersin ayrı çalışma kitapları da mevcut. Öğrencilerimize bir tavsiye verecek olursak; İnkılap dersi sözel bir ders olduğu için konuları baştan sona kadar okuyun. 6. ve 7. sınıftan eksik konularınız varsa mutlaka o konudaki eksiklerinizi tamamlayın öyle soru çözün. Böylece eksikliklerinizin üzerine yeni konu koymaya çalışmayarak daha verimli bir süreç geçirebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım