x

6. Sınıf TEOG Hakkında

6. Sınıftan itibaren Teog Sınavlarına Hazırlık

 

Yerleştirme yapılırken okuldaki 6. 7. ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanı, 8. Sınıfta kasım ve nisan aylarında yapılan ortak sınavlar (TEOG Sınavları), 8. sınıf sonunda hesaplanıp ortaya çıkarılan Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) dikkate alınmaktadır.

 

 

Okullardaki yıl sonu başarı puanının, 8. sınıf sonundaki yerleştirmeye esas puan (YEP) üzerine olan önemli katkısı düşünüldüğünde aileler, öğretmenler ve öğrenciler 6. sınıftan itibaren eğitimi daha ciddi ele almaya başlamışlardır. 6. sınıftan itibaren teog hazırlık kitapları daha da önem kazanmıştır. 6. 7. ve 8. sınıflarda yıl boyunca teog hazırlık kitapları ile eğitim öğretim süreci desteklenmektedir.

 

 

TEOG Sınavlarına Hazırlık

 

Teog sınavlarına hazırlık sadece son yıla yani 8. sınıfa bırakılmamalıdır. 6. sınıftan itibaren 8. sınıfın sonuna kadar teog hazırlık süreci düzenli, disiplinli, rahat ve eğlenceli olarak sürdürülmelidir. Bu süreçte veliler öğrencilerini aşırı sıkmamalı, dersten derse ya da kurstan kursa koşturmamalı, gereğinden fazla yormamalı. Teog sınavları için gereken eğitim ve öğretim üç yıllık sürece yayılmalı ki öğrenciler bıkmadan, sıkılmadan, yorulmadan, mutlu ve heyecanlı bir şekilde sene sonunu getirebilsinler. Teog hazırlık süreci teog hazırlık kitapları ile düzenli konu tekrarları yapılarak, düzenli sorular çözülerek ve düzenli teog deneme sınavlarına girilerek desteklenmelidir.

 

Öğrencinizin bilimsel ve kaliteli eğitim öğretim sunan iyi bir liseye yerleşebilmesi için verimli bir teog çalışma programı hazırlanmalıdır. Yerleştirmeye esas puan (YEP) ne kadar yüksek olursa o kadar rahat lise tercihleri yapılır. Fakat bu puanın üst seviyede olabilmesi için 6. sınıftan itibaren 8. sınıfın sonuna dek üç yıllık sabırlı bir teog çalışma programı yapılmalıdır. Bu süreçte öğrencinin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları karşılanarak gereken eğitim öğretim takviyesi yapılmalıdır. Kısacası ‘’hem eğlenerek hem de öğrenerek’’ teog hazırlık süreci yaşanmalıdır. Özetle teog çalışma programı;

 

  1. Tüm çalışmalar 6. 7. ve 8. sınıf sürecine yayılmalı

  2.  

  3. Düzenli okul derslerine katılmalı

  4.  

  5. Anlatılan konular düzenli tekrar edilmeli

  6.  

  7. Teog hazırlık kitaplarından düzenli sorular çözülmeli

  8.  

  9. Düzenli teog deneme sınavlarına girilmeli

  10.  

  11. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden ise geri kalınmamalıdır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım