x

2016 Yılında En Çok Tercih Edilen Üniversite Bölümleri

2016 Yılında En Çok Tercih Edilen Üniversite Bölümleri

 

Lise eğitimini tamamlayan ve üniversite sınavlarına girerek puanlarını alan bir öğrenci için artık en kritik aşama gelmiş demektir. Geleceğini şekillendirecek olan akademik eğitimi alacak olan öğrenci artık bölüm tercihi yapmalı ve kariyerini yönlendirmeye başlamalıdır.

 

Öğrencilerin Üniversite Tercihi Yaparken Düştükleri En Büyük Yanılgılar

 

1-Bölüm ile ilgili yanlış bilgi sahibi olma

 

2-Temel yeteneği ve ilgi alanı olmayan bölümü gelecek vadettiği düşünülerek tercih etme

 

3-Arkadaş ve aile faktörü dikkate alınarak tercih yapma

 

Bu üç yanılgı nedeni ile üniversiteye giden öğrenci gittiği bölüm ve üniversitede mutlu olamamakta, eğitiminde başarılı olamamakta ve haliyle de gelecekteki kariyerini kazanmak isterken, zamanından ve huzurundan olmaktadır. Bu nedenle siz tercih yapacak olan kişi olarak mutlaka kendi yeteneklerinizi, ilgi alanınızı düşünerek tercih yapın ancak ilgili alan ve üniversiteyle ilgili mutlaka araştırmalar yapın.

 

Tercih yapmadan önce üniversitede okunacak en iyi bölümler hangileri ve en çok tercih edilen bölümler 2016 yılında hangileri araştırabilirsiniz. Bu bölümlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo, Televizyon ve Sinema

 

Medyatik alanda çeşitli eğitimlerin akademik olarak verildiği radyo, televizyon ve sinema bölümü sözel ve eşit ağırlık mezunları için oldukça ideal bir bölümdür. Hiçbir zaman değerini yitirmeyen bir gücü olan medyanın parçası olmak için bilimsel alanda kendisini geliştiren öğrenciler kendi film ve dizilerinin de başına zamanla geçebilmektedir.

 

Mutfak Sanatları

 

Mutfak Sanatları

 

Son yıllarda en popüler bölümler arasında bulunup adından sıkça söz ettiren Mutfak Sanatları (Gastronomi) bölümü mezunu öğrenciler şef olarak kariyerlerine adım atıp dünya çapında ismi duyulmuş bir ustaya dönüşebilmektedirler.

 

Yazılım Mühendisliği

 

Yazılım Mühendisliği

 

Akıllı telefonların hayatımızın her alanında yer aldığı ve mobil uygulamaların dünyamızı çepeçevre sardığı son dönemde, bu alan ile ilgili olarak uzmanlık kazanan kişilerin ne kadar başarılı olabileceğini sadece düşünmek bile yeterli olabiliyor. Zira, kendi web sitelerini ve mobil uygulamalarını geliştiren kişiler gelecekte çok kolay yollardan para kazanmayı başaracaklar.

 

Siz de bu bölümleri ve 2016’da en çok tercih edilen üniversiteler sıralaması aracılığı ile diğer bölümleri inceleyerek kendinize en uygun bölümü seçebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım