x

2016 Üniversite Sonuçları Açıklandı

2016 Üniversite yerleştirme sonuçlarını, TC.Kimlik numarası ve şifrenizle https://sonuc.osym.gov.tr websitesinden öğrenebilirsiniz. 

 

Üniversitelere Kayıtlar 15 Ağustos'ta Başlıyor

 

Herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 15-19 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtları ise 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için öğrencilerin yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

 

 

E-KAYIT ZORUNLU DEĞİL

 

Devlet üniversiteleri ve isteyen vakıf üniversiteleri, dileyen öğrenciler için e-devlet’ten kayıt olma imkânı sunacaklar. Elektronik kayıt (e-kayıt) ilk yerleştirme için yapılacak. Ek yerleştirmelerde kullanılmayacak bu nedenle öğrencilerin, yerleştiği üniversiteye bizzat başvurmaları gerekecek.

Öğrenci için zorunlu olmayan e-kayıt işlemleri isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Bu yöntemi tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle yapamayan öğrencilerin kayıt yaptırmak için yerleştiği üniversiteye başvurması gerekiyor. Özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca uygun görülmeyen bölümler (sağlık raporu isteyen programlar gibi) elektronik kayda dâhil edilmedi. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler, duyurulan tarihlerde ders kaydına gitmeleri ve istenen belgeleri sunmaları, ayrıca diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabilecekler. 

 

2016 ÖSYS Sonuçları İçin Tıklayınız

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım