x

2 bin 195 dershanenin dönüşüm başvurusu kabul edildi. 249u temel lise olacak.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dershane dönüşüm süreci ile önemli bir adım attık. Dershaneciliğin bütün mütesabatı kurumları niyetlerimizi doğru okutu, katkılarda bulundu. Bizim ve sizler için de dershane meselesi geride kalmıştır” dedi. Bakan Avcı, 22 Mayıs itibari ile 2 bin 240 dershanenin dönüşüm başvurusunda bulunduğunu, bunların 2 bin 195’inin dönüşüm programına kabul edildiğini bunların 249’unun temel lise olacağını da açıkladı.

 

‘Dershanelerin Dönüşüm Süreci’ toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dershane dönüşüm süreci ile önemli bir adım attık.  Dershanelerin eğitim sistemine entegre olmasını sağladık. Bakanlık ile işbirliği yapan özel öğretim kurumları temsilcilerine teşekkür ediyorum. Dershaneciliğin bütün mütesabatı kurumları niyetlerimizi doğru okutu, katkılarda bulundu. Bu dönüşümle birlikte özel öğretim dünden daha güçlü olacaktır. Bizim ve sizler için de dershane meselesi geride kalmıştır. Dönüşüm sürecinde okulların daha güçlü kurumlar olması için gayret sarf etmeliyiz” dedi.

 

Temel lise sayısı 249

TÖDER, ÖZDEBİR, ÖZDER ve ÖZKUR-BİR’in ortak düzenlediği ‘Dershanelerin Dönüşüm Süreci’ toplantısına dershane sahipleri ve özel okul temsilcileri ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. 22 Mayıs itibari ile 2 bin 240 dershanenin dönüşüm başvurusunda bulunduğunu, bunların 2 bin 195’inin dönüşüm programına kabul edildiğini açıklayan Bakan Avcı özetle şunları söyledi:


“Özel öğretim kurumların payı artarak sürecek. Bakanlık olarak sektöre verdiğimiz desteği arttırarak sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceğine katkı vermeye devam edeceğiz. Başvuran kurumlara kolaylıklar sağlıyoruz devam edeceğiz. 22 mayıs tarihi itibari ile 2 bin 240 dershane  dönüşüm için başvuruda bulundu. Bunların  2 bin 195 dönüşüm programın kabul edildi. 1 Eylül’e kadar devam edecekler. 249’u temel lise olmak üzere 276’sı özel okula dönüşerek programı tamamladı.

 

Temel lise LİSE ‘üvey evlat’ söyleminden kaçınmamız gerekiyor

Dönüşüm programına alınmayanlar, gerekli şartları taşımayanlar 1 Eylül 2015 itibariyle sona erecek. Dönüşüm sürecinden 14 Mart 2014’ten  22 Mayıs 2015 kadar 401 dersane kendi isteği ile faaliyetlerine son verdi. Bundan sonra çalışmaları için herkese teşekkür ediyorum hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantıda getireceğiniz eleştirileri değerlendireceğiz.


Temel lise konusu tamamen sektörün önerdiği bir ara çözüm gibi  başladı. Bu istişare sonucunda bizim için tecrübe olacak belki ortaöğretim sonucunda yeniden değerlendirme belki düzenleme imkanı verecek. Bu süreci pilot uygulama olacağını söylemiştik. Şimdi de aynı görüşteyiz. Bu büyük bir tecrübe. Sanki temel lise ‘üvey evlat’ söyleminden kaçınmamız gerekiyor. Bunlar bizim güvendiğimiz 4 yıllık uygulanmasıdan yararlanacağımız eğitim kurumlarıdır. Bakanlığın ortaöğretim kurumlarını revize ederken faydalanacağımız pilot uygulama. Eğitimin içeriğini, yönünü etkileyeceğine inanıyoruz. Bunlara sahip çıkalım. Örtülü dershanelerin olmayacağı, bakanlığın müfradatını kullanacak bir örneğini gösterin diyorum. “

 

Kaynak : Hurriyet Eğitim

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım