YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Yıldız Teknik Üniversitesi
İstanbul Avrupa Yakası
Kampüs içi Yurt Yok
-
Yabancı Dil
1911 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Kondüktör Mekteb-i Âlisi Dönemi (1911-1922)

Vilayet Nafıa İdarelerinin “Fen Memuru” (eski adıyla kondüktör, yeni adıyla tekniker) gereksinimlerini karşılamak amacıyla 1911’de Kondüktör Mekteb-i Âlisi adıyla, Paris’teki “Ecol De Conducteur”ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı bir okul kurulmuş ve okula öğrenci kaydına 22 Ağustos 1911’de başlanmıştır.

Nafıa Fen Mektebi Dönemi (1922-1937)

1922’de okulun adı Nafıa Fen Mektebi’ne dönüştürülmüş, öğrenim süresi 1926’da 2,5 yıla ve 1931’de 3 yıla çıkarılmıştır.

İstanbul Teknik Okulu Dönemi (1937-1969)

Türkiye’de imar işlerinin ve teknik hizmet gereksiniminin artması nedeniyle fen memurları ile yüksek mühendisler arasında oluşan boşluğu doldurmak amacıyla 19 Aralık 1936 tarihinde yayımlanan ve 1 Haziran 1937 tarihinde yürürlüğe giren 3074 sayılı yasayla Nafıa Fen Mektebi kapatılarak yerine teknik okul kurulmuştur. 2 yıllık fen memuru ve 4 yıllık mühendislik bölümleri olan okula Yıldız Sarayı müştemilatından, bugün de kullanılmakta olan binalar tahsis edilmiş ve buraya taşınılmıştır.
İlk kuruluşta fen memuru ve mühendislik dalında öğrenci yetiştiren inşaat ve makine bölümleri varken, 1942 ve 1943 ders yılından itibaren mühendislik kısmında elektrik ve mimarlık bölümleri açılmıştır. Okul, 26 Eylül 1941 tarihinde yayımlanan İstanbul Yüksek Mühendis Okulu ve Teknik Okulu’nun Maarif Vekâleti’ne devri hakkında kanun uyarınca Nafıa Vekâleti’nden alınarak Maarif Vekâleti’ne bağlanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 07 Haziran 1949 tarihli kararıyla, kurumda Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümü kurulmuş ve Türkiye’de bu dalda mühendis yetiştiren ilk kuruluş olarak 1949–1950 ders yılında öğretime başlamıştır. 1951-1952 ders yılından itibaren teknikerlik kısmı kapatılmıştır.
1959-1960 ders yılında İstanbul Teknik Okulu içinde bir ihtisas bölümü açılarak, bir yıllık öğrenim sonunda yüksek mühendis ve yüksek mimar ünvanları verilmeye başlanmıştır.


İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Dönemi (1969-1982)

Akademi, 03 Haziran 1969 tarihinde yayımlanan 1184 sayılı Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri yasasıyla, özerkliği olan yüksek dereceli bir öğretim ve araştırma kurumu olarak kurulmuştur. 1971’de özel yüksekokullar 1472 sayılı yasa ile kapatılmış,bunlardan mühendislikle ilgili olanları İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne bağlanmıştır.

Yıldız Üniversitesi Dönemi (1982-1992)

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ile bu kuruma bağlanmış olan mühendislik yüksekokulları, Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu’nun ilgili fakülte ve bölümleri, 20 Temmuz 1982 tarihli 41 sayılı kanun hükmünde kararname ve bu kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 30 Mart 1983 tarihli 2809 sayılı yasa ile Yıldız Üniversitesi adı ile kurulmuştur.
Yeni kurulan üniversite; Fen-Edebiyat, Mühendislik, Kocaeli’nde bulunan Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Rektörlüğe bağlı Yabancı Diller, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar bölümlerinden oluşmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Dönemi (1992- )

03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasayla, üniversitemiz Yıldız Teknik Üniversitesi adını almış; Mühendislik Fakültesi; Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine ve Kimya-Metalürji fakülteleri olarak 4 fakülteye ayrılmış ve yeniden yapılandırılmıştır. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, bünyesine eklenmiştir. Kocaeli Mühendislik Fakültesi ile Kocaeli Meslek Yüksekokulu Üniversiteden ayrılarak Kocaeli Üniversitesi adı altında yeniden yapılandırılmıştır.
Günümüzde Yıldız Teknik Üniversitesi; 10 fakülte, 2 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, yabancı diller yüksekokulu ve 23. 000’i aşan öğrencisi ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

Üniversitemizin Misyonu;

Evrensel değerlerle donanmış, kendisini sürekli yenileyen, yaşam boyu öğrenmeyi hedef edinmiş, analiz ve sentez yapabilen, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, etik değerleri özümsemiş, takım çalışmasına yatkın bireyler yetiştiren; Ulusal ve uluslararası işbirliği ve dayanışma anlayışıyla toplumun kalkınmasına ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik eğitim, bilimsel araştırma, teknoloji geliştirme ve sanat çalışmalarına öncülük eden bir üniversite oluşumu gerçekleştirmektir.

Üniversitemizin Vizyonu;

Eğitim, araştırma ve kültür ortamı ile tercih edilen bir dünya üniversitesi olmak.

PROGRAMLAR

Bölümleri listelemek için lütfen fakülte isimlerine tıklayınız

Eğitim Fakültesi

Elektrik-Elektronik Fakültesi

Fen - Edebiyat Fakültesi

Gemi İnşaatı Ve Denizcilik Fakültesi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

İnşaat Fakültesi

Kimya-Metalurji Fakültesi

Makine Fakültesi

Mimarlık Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız (SKS), 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 46. ve 47. maddeleri uyarınca, yükseköğretim öğrencilerinin, üniversitemiz çalışanları ile bakmakla yükümlü olduğu yakınları ve emeklilerinin, beden ve ruh sağlığının korunması, beslenme, barınma, çalışma, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılama ve bu amaçla bütçe imkânları nispetinde okuma salonları, yataklı sağlık merkezleri, öğrenci kantin ve yemekhaneleri açmak, toplantı, tiyatro ve sinema salonları, spor salon ve sahaları, kamp yerleri sağlamakla ve bunlardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli önlemleri almakla görevlidir. Daire Başkanlığımız, Rektör tarafından görevlendirilen bir Rektör Yardımcısına bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Çok Amaçlı Salon
Kütüphane
Sinema Salonu

Sosyal Olanaklar

Hızla değişen ve gelişen dünya düzeni içinde Yıldız Teknik Üniversitesi, zamanın gereklerini dikkate alarak, evrensel eğitim anlayışını sosyal ve kültürel faaliyetlerle destekleyerek sürdürmektedir. Bu faaliyetleri zaman ve mekan sınırı tanımadan tüm yıla yaymakta, öğrencisinden personeline ve bu konularla ilgilenen herkese ulaştırmaya çalışmaktadır.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, bu hizmetleri yürütürken, öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal ve kültürel gelişimlerine yardımcı olmak, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını temin etmek için, Öğrenci Kulüpleri aracılığıyla bir çok etkinlik planlayıp gerçekleştirmektedir.

Kulüpler
A-305 Mühendislik Kulübü [TR] [EN]
Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü [TR] [EN]
Atatürkçü Düşünce Kulübü [TR] [EN]
Bağımsız Fikir Kulübü [TR] [EN]
Best Kulübü [TR] [EN]
Bilim Kurgu ve Fantastik Kurgu Kulübü [TR] [EN]
Dağcılık Kulübü [TR] [EN]
Dans Kulübü [TR] [EN]
Denizcilik Kulübü [TR] [EN]
Edebiyat Kulübü [TR] [EN]
Eğitim Teknolojileri Kulübü [TR] [EN]
Ekonomi Kulübü [TR] [EN]
IEEE Kulübü [TR] [EN]
Fotoğraf Kulübü [TR] [EN]
Genç Araştırmacılar Kulübü [TR] [EN]
Çevre Kulübü [TR] [EN]
Havacılık Kulübü [TR] [EN]
İşletme Kulübü [TR] [EN]
Kalite ve Verimlilik Kulübü [TR] [EN]
Kültür ve Gezi Kulübü [TR] [EN]
Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Kulübü [TR] [EN]
Makina Teknolojileri Kulübü [TR] [EN]
Mimarlık ve Tasarım Kulübü [TR] [EN]
Münazara Kulübü [TR] [EN]
Müzik Kulübü [TR] [EN]
Plastik Sanatlar Kulübü [TR] [EN]
Raylı Sistemler Kulübü [TR] [EN]
Rüzgar Enerjisi Kulübü [TR] [EN]
Robotik ve Otomasyon Kulübü [TR] [EN]
Satranç Kulübü [TR] [EN]
Sinema Kulübü [TR] [EN]
Sosyal Sorumluluk Kulübü [TR] [EN]
Spor Kulübü [TR] [EN]
Şehir ve İnsan Kulubü [TR] [EN]
Tiyatro Kulübü [TR] [EN]
Uluslararası Staj Değişim Kulübü [TR] [EN]
Yapı ve Gelişim Kulübü [TR] [EN]
Tarih ve Medeniyet Kulübü [TR] [EN]

Dağcılık
Fotoğrafçılık
Gezi
Havacılık Uzay
Müzik
Robot ve Teknoloji
Satranç
Sinema
Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Yıldız Teknik Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Yıldız Teknik Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Yıldız Teknik Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım