YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Özel Turuncu Çocuk Evi
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Turuncu Çocuk Evi, çoklu zeka eğitim sistemi, oyun, alan ve materyalleri ile çocukların, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerine olanak verecek bir ortamda, çocuk gelişim ve eğitim uzmanı gözetiminde, deneyimli kadro ve branş öğretmenleri ile hizmet vermektedir.

Okul öncesi eğitim döneminde, çocukların bireysel ihtiyaçlarının sıcak ve sevgi dolu bir ortamda karşılanması, büyürken öğrenmeyi zevk edinmesi temel prensibimizdir.Turuncu Çocuk Evi verdiği eğitim ile çocuklara sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma davranışlarının kazandırılmasını hedefler ve bu hedefine ulaşmada çocukların gelişim dönemlerinin özelliklerine, bireysel farklılıklarına öncelik vererek, onları yakından tanımaya çalışır.

 

Anaokulları 3- 6 yaş grubu çocukların eğitiminin verildiği kurumlardır. Anaokullarını ailenin çocuk üzerindeki rolüne katkıda bulunan; çocuğun sosyal , duygusal, fiziksel ve bilişsel gelişimi destekleyen kurumlar olarak değerlendirmek gerekir.Çocuk doğumdan 3 yaşa kadar olan süreçte ben merkezcidir. Bu dönemde paylaşmayı istemez, birebir ilişki kurmak ister, yalnız oynamaktan rahatsızlık duymaz. 3 yaştan sonraki dönemde ise yaşıtlarıyla birlikte olabileceği oyun gruplarına ihtiyacı vardır. Çocuk oyun gruplarında arkadaşlık kurmayı ve arkadaşlığı sürdürmeyi öğrenir. Böylece ben merkezli bir yaşantıdan paylaşma, kendini kabul ettirme gibi sosyal becerilerin yer aldığı bir yaşantıya yönelir .

 

Anaokulları çocuğun sadece oyun oynadığı yerler olarak düşünülmemelidir. Oyun çocuk için ihtiyaçtır. Çocuk anaokulunda en iyi oyun ortamını bulur, akran gruplarıyla işbirliğini geliştirir. Çocuk kendi hakkını korurken başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğrenir. Uzun yıllara dayalı araştırmalarda çocukluk yıllarında kazanılan davranışların büyük bir kısmının yetişkinlikte bireyin kişilik yapısına tavır,alışkanlık, inanç ve değer yargılarını biçimlendirdiği görülmüştür. Aslında yapılan araştırmalar insan hayatı boyunca kazanacağı niteliklerin %60’ını bu dönemde kazandığını göstermektedir.

Anaokullarında, eğitim bilgi aktarımından çok, sözel faaliyetlerin geliştirildiği ve çocuğun yeteneğinin ortaya çıkarıldığı ortamlar olmalıdır. Froebel’in deyişiyle: “Anaokulunun amacı, öğrenmeye ilgi uyandırmaktır.”

Anaokulu eğitim programları çocuğun zihinsel, sosyal, bilişsel ve duygusal gelişimini destekleyebilmelidir. Yapılan araştırmalarda , 17 yaşına kadar olan zihinsel gelişmenin %50’sinin 4 yaşına, %30’unun ise 4 yaşından 8 yaşına kadar oluştuğu, 18 yaşına kadar gösterilen okul başarılarının %33’ünün 0-6 yaşına kadar aldıkları eğitime bağlı olduğu görülmüştür.

Anaokulları çalışan anneler için 3 yaş sonrası, çalışmayan anneler için ise 4 yaş sonrası düşünülmelidir. Bu süreçte aile iletişimi ve okul-aile etkileşimi oldukça gereklidir. Anaokulu aileye çocuğun gelişim sürecine destek olmak için vardır. Aileye yardımcı kurumlardır.Böylece farklı aile yapılarından gelen çocuklar ortak eğitim hedefleri doğrultusunda sosyal, bilişsel ve duygusal olarak desteklenir.

Turuncu Çocuk Evi çocuklarınızın keyifle geleceği, huzur ve mutluluk dolu bir okuldur. Öğrencilerimize kazandıracağımız sosyal ve akademik beceriler onları başarılı ve mutlu bir hayata hazırlar.

Okulumuz
Okulumuz Küçükyalı Lale Sk. Çıkmazı’nda hizmet vermektedir. Bahçe içindeki 2 katlı binamızın depreme dayanıklılık analizi yapılmıştır. Sınıflarımız, yemekhanemiz ve uyku odamız öğrencilerimizin ihtiyaçları ve güvenliği öncelik alınarak düzenlenmiştir.
Sınıflarımız ilgi köşelerine, masabaşı etkinliklerine ve serbest oyun zamanı etkinliklerine olanak sağlayacak şekilde, maksimum 10 kişilik olarak hazırlanmıştır. Sınıflardaki oyuncaklar ve eğitici materyallerin tümü kimyasal katkı maddesi kullanılmadan hazırlanmıştır.
Çocuklarımızın güvenliği için bütün eşyaların köşesi yuvarlaktır ve sınıflarımızda sivri eşyalar bulunmaz. Makas, kalem gibi eşyalar çocuklarımızın rahatça kavrayabileceği boyutlardadır ve öğretmen gözetiminde kullanılırlar. Okulumuzun sürekli temiz olması için gün içerisinde birçok kez temizlik yapılır. Temizlik için havlu kağıt, ıslak mendil gibi tek kullanımlık malzemeler kullanarak hijyeni sağlıyoruz.

Yemeklerimiz okulumuzun mutfağında günlük olarak pişirilmektedir. Aylık yemek listesi velilerimize önceden verilmektedir. Yemek listemizi çocukların ihtiyaçlarına göre, dengeli beslenme prensiplerine dayanarak hazırlıyoruz.

Eğitim programımız
M.E.B. Okul Öncesi Eğitim programı çocukların yaşlarına göre ve becerilerini geliştirecek şekilde hazırlanmıştır. Bu program matematik, sosyal, fen ve doğa, İngilizce, bale, müzik, satranç, sanat ve oyunu kapsar. Çocukların yapılan her aktiviteye aktif olarak katılması hedeflenmiştir. Onların yaratıcılıklarını, kendilerine güvenlerini ve meraklarını pekiştirerek, konsantrasyon sürelerini arttırarak öğrenme süreçlerinin daha kalıcı olmasını sağlamak öğretmenlerimizin ilk hedefidir. Eğitimimiz öğretmen merkezli değil öğrenci merkezlidir. Programımız aylık olarak velilerimize gönderilmektedir.

Günlük Program
Okulumuz sabah 7:00’de açılır. Geldikten sonra serbest oyun oynayan öğrencilerimiz 9:00’da kahvaltıya geçerler. 9:30’dan sonra hep beraber jimnastik yapıp şarkılar söyleyerek güne aktif şekilde başlarlar. Daha sonra sınıflarına geçerek günlük programı uygularlar. Bu program grup oyunlarını, branş derslerini, masabaşı aktiviteleri kapsar. 12:00’de öğle yemeğine oturan öğrencilerimiz, yemekten sonra sınıf içi aktivitelerine devam ederler. 15:30’da ikindi kahvaltılarını ederler ve daha hafif aktivitelerle eğitimlerini sürdürürler.

Sosyal Faaliyetlerimiz ve Branş Derslerimiz
-Haftada 2 gün İngilizce dersi
-Haftada 1 gün bale dersi
-Her gün jimnastik, şarkılar, grup oyunları, bilmeceler ve şiirler
-Doğum günü partileri
-Milli bayram törenleri
-Çocuk tiyatrosu

Pazartesi günleri okuma alışkanlığımızı geliştirmek için kitap, çarşamba günleri arkadaşlarımızla paylaşmak için sürpriz, cuma günleri hep beraber oynamak için oyuncak getiriyoruz.

Psikologumuz öğrencilerimizi sınıf içinde gözlemler. Öğrencilerimizin sosyal, duygusal, akademik alanlarda becerilerinin tespit edilmesini, ihtiyaç duyulan alanlarda desteklenmesini sağlar. Öğretmenlerimiz ve psikoloğumuz sürekli iletişim halindedir ve eğitimimiz çocuklarımızın ihtiyaç alanlarına göre şekillendirilir. Okul ve aile işbirliği bizim için çok önemli olduğundan velilerimizin psikoloğumuz ve öğretmenlerimizle sürekli iletişim içinde olmasını öneriyoruz.

Çocuklarınız okul öncesi eğitimi hak ediyor çünkü:
- Okul öncesi eğitim çocukların potansiyellerini açığa çıkarır.
- Okul öncesi eğitim çocukları ilköğretime hazırlar ve onların eğitim hayatları boyunca başarıya ulaşmaları daha kolay olur.
- Çocukların sosyal becerileri okul öncesi eğitimle erken yaşta gelişir. Böylece her yaşta daha kaliteli ilişkiler kurabilirler.
- Dil kullanımı okul öncesi eğitim almış çocuklarda oldukça başarılıdır.
- Okul öncesi eğitim almış çocuklar karşılaştıkları durumları daha iyi değerlendirirler ve çözüme ulaşmaya daha yakındırlar.
- Özgüvenleri gelişir, kendilerini tanırlar ve daha rahat ifade ederler.
- Sorumluluk alma bilincini kazanırlar.
- Yarım gün/tam gün/oyun grubu/11:00-17:00 programlarımızdan birini seçebilirsiniz.

Özel Turuncu Çocuk Evi Fiyatları

İNDİRİMLER

KAYIT BİLGİLERİ

Güncel ücretler için lütfen iletişime geçiniz.

Yaş Grubu 3 - 6
Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Bahçe
Oyun Parkı

ETKİNLİKLER

Denge ve Hareket
Drama
Görsel Sanatlar
Jimnastik
Müzik
Satranç

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Özel Turuncu Çocuk Evi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Özel Turuncu Çocuk Evi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Özel Turuncu Çocuk Evi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım