YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

İELEV Özel Lisesi

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizce
AlmancaYabancı Dil
2014 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

İELEV Özel Lisesi
 

2014-2015 eğitim- öğretim yılında açılan İELEV Özel Lisesinde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı uygulanmaktadır.

İELEV Özel Lisesi Mart 2017’de GIB akreditasyonunu Türkiye’de alan ilk okul olmuştur.

Ayrıca İstanbul’da bulunan üçüncü DAS (Deutsche Auslandsschule), yani Yurt Dışı Alman Okuludur. İELEV Özel Lisesinde istisnasız bütün öğrenciler Almanca, İngilizce ve Türkçe eğitim alır.

 

Detaylı bilgi için lütfen bilgi formunu doldurunuz.

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi Fiyatları

EĞİTİM

Yurt Dışı Alman Okulu olarak İELEV Özel Lisesi / İstanbul’daki Üçüncü DAS Okulu


İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Alman Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesinden sonra özel statüye tabi tutulmuş ve Yurt Dışı Alman Okulu (Deutsche Auslandsschule-DAS) olarak akredite edilmiştir.

Akreditasyon 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla yürürlüğe girmiştir.

İELEV Özel Lisesi aldığı akreditasyonla İstanbul Erkek Lisesi ve Alman Lisesinden sonra İstanbul’da bu statüye sahip üçüncü okul olmuştur, dünya genelinde ise 141 Yurt Dışı Alman Okulundan sonuncusu ve en yenisidir.

 

İlk Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı Okulu


İELEV Özel Lisesi, Mart 2017’de akredite edilerek Türk Milli Eğitim Sistemindeki öğrencilere yönelik GIB-DP (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programı) uygulayan ilk okul olma özelliğine sahiptir.

GIB Diploma Programı, yaşam becerileriyle donanımlı ve dünyanın her yerindeki hayata hazır, iki yabancı dilde kendini ifade edebilen gençler yetiştirme amacımıza ulaşmada önemli bir dayanağımızdır.

2017 - 2018 eğitim- öğretim yılından itibaren, 11. sınıfta GIB Diploma Programı ilk kez uygulanmaya başlanmıştır. 2018-2019 eğitim yılı sonunda okulumuz ilk mezunlarını verecektir.

 

Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) ile İleri Düzeyde İki Yabancı Dil

 

İELEV Özel Lisesi, Türkiye’de Almanca ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlık eğitimi veren ilk ve tek lisedir.

İngilizce ve Almanca dersleri, hazırlık sınıflarında ağırlıklarına göre 18+8 saat, sonraki sınıflarda 6+6 saat olarak yapılır. Bunun nedeni, GIB Diploması alabilmesi için her öğrencinin bazı branş derslerini Almanca, bazılarını İngilizce alma zorunluluğudur.

Branş dersleri lise eğitimi boyunca, MEB ve GIB Diploma Programı çerçevesinde Türkçe, Almanca ve İngilizce yürütülmektedir. Bu yönüyle İELEV Özel Lisesi yabancı dilde eğitim veren diğer okullardan farklıdır.

 

Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) ile Üniversite Seçenekleri

 

GIB Diploma Programı, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı’nın tüm modüllerini içeren ve buna ek olarak Abitur ile aynı fırsatları sunan, Avrupa’da ve dünya genelinde 100’den fazla ülkede (İngiltere, ABD, Avustralya…gibi) geçerliliği olan uluslararası bir programdır.

GIB diploması alarak mezun olan öğrencilerimiz, Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki üniversitelere doğrudan başvurma hakkına sahiptirler.

GIB Diploması öğrencilere aynı zamanda hem Türkiye’de bazı vakıf üniversitelerinde hem de dünyadaki üniversitelerin bazılarında burs olanağı sağlamaktadır. Ayrıca Türk-Alman Üniversitesi öğrencilerimize özel bir kontenjan tanımaktadır.

 

İELEV Özel Lisesi öğrencileri,
 

- Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat – GIB Diploması,

- MEB Lise Diploması,

- Cambridge Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sertifikası, (PET: Preliminary English Test, FCE: First Certificate in English)

- Almanca Dil Diploması (Deutsches Sprachdiplom) DSD 1 ve DSD 2


alarak mezun edilirler.

 

Uluslararası Cambridge Sınavları


Dil öğrenme sürecinde 1850’li yıllardan beri tüm dünya ülkelerine sınav hizmeti sunan Cambridge Üniversitesinin sınavlarına bugün 130 ülkeden her yıl 4 milyonun üzerinde aday katılmaktadır.

Cambridge English Sınavları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen, günlük hayatla örtüşmüş geçerliliği ve güvenilirliği en yüksek ölçme değerlendirme araçlarıdır.

İELEV Özel Lisesinde öğrencilerimizin başarılarının uluslararası bir sınavla değerlendirilmesi için Cambridge English Sınavları uygulanmaktadır. Lisemizden mezun olacak öğrencilerin sırası ile PET (Preliminary English Test), FCE (First Certificate in English) ve IELTS (International Language Testing System) sınavlarını geçmeleri ve sertifikalarını almaları hedeflenmektedir.

 

Deutsches Sprachdiplom (DSD 1 ve DSD 2)


Alman Devletinin yurtdışı Alman Okullarını koordine eden resmi dairesi ZfA (Zentralstelle für Auslandschulwesen), Almanya dışında üç ana programı destekler ve uygulanmasına yardımcı olur. Bunlar Abitur, GIB - DP, DSD’dir. Aynı zamanda Almanya Kültür Bakanlığı, DSD sınavlarını Almancanın yabancı dil olarak sınandığı tek okul sınavı olarak kabul etmektedir.

2015 yılı itibariyle İELEV Okulları, DSD sınavını uygulamaya ve yürütmeye yetkili kılınmıştır.

İELEV Özel Lisesi öğrencilerimizin 9. sınıfta girecekleri DSD 1 sınavında başarılı olup B1 seviyesinde sertifika almaları hedeflenir.

İELEV Ortaokullarından gelen öğrencilerimizin DSD 1 sertifikasını ortaokulda almış olmaları beklenir. Bu sertifika sahibi öğrenciler Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki Üniversite Hazırlık Okullarına (Studienkolleg) başvurabilirler.

Öğrencilerimiz 11. sınıfta B2/C1 seviyesindeki DSD2 (Almanca Dil Diploması 2) sınavına girerler. Başarılı olup, sertifikayı almaları durumunda Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki üniversitelere başvurma şansını elde ederler.

Bunun için ayrıca Türkiye’de bir üniversiteyi kazanmış olmaları şartı aranır.

Ort. Sınıf Mevcudu 24

FİZİKSEL İMKANLAR

Açık Basketbol Sahası
Bilgisayar Laboratuvarı
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Tenis Kortu
Yemekhane

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım