YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Amerikan Kültür Koleji Ataşehir

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
2014 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji

 

İLKELERİMİZ

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji, ulusal değerleri önemsediği kadar evrensel niteliğe de sahip, bilimsel, sosyo-kültürel yapıya uygun eğitim modelini, benimsediği değerleri ile sürekli geliştirmektedir.

 

DEĞERLERİMİZ

-Öğrenen merkezli yaklaşım

-Sorgulamaya dayalı öğrenme

-Alanlar arası planlama ve uygulama

-Bireysel özelliklere uygun programlar

-Uluslararası bakış açısı

-Proje temelli eğitim

-Sevgi, saygı ve güvene dayalı iletişim

-Toplumun ahlaki, hukuki ve kültürel değerlerinin farkında olan ve geliştiren lider okul olmak,

-Geleceği inşa edecek ve dönüştürecek gençler yetiştirmektir.

 

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji fiyatları, yorum, iletişim, bursluluk sınavı, erken kayıt indirimleri hakkında bilgi almak ve okuldan randevu almak için bilgi formunu doldurun.

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji Fiyatları

EĞİTİM

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji Eğitim Öğretim Uygulamaları

 

İKİ DİLLİ VE İKİ ÖĞRETMENLİ UYGULAMA

 

İngilizceyi bir ders olarak değil, hayatın olağan akışı içinde bir dil olarak öğrenen öğrenciler, sınıfta aynı anda bulunan sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni ile doğal süreç içinde yabancı dili bir iletişim aracı olarak kullanmakta ve akademik gelişimini çift öğretmenle çift dilli olarak geliştirmektedir. Öğrencilerin erken yaşlarda İngilizce dil becerilerini doğal öğrenme ortamlarında geliştirmeyi hedefleyen bu program ile öğrencilerde dile ek olarak sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel kazanımlar elde edilmektedir. Kültürel çeşitliliğin okul içinde yaşatılması ve çocukların bu zenginliğe sahip olmaları, İngilizce eğitimi ve öğretiminin başarısında önemli bir etkendir.

 

Öğrencilerin yabancı dil ihtiyaçları doğrultusunda iki dilde iletişim kurmaları, araştırma yapmaları ve diğer alanlarla bağlantı kurmaları sağlanır, öğrenci sunumları, yarışmalar, uluslararası proje katılımları ile hayatın içine aktarılır.

 

İngilizce öğretmeni sınıfın hem yabancı dil öğretmeni hem de sınıfın eğitim koçudur.

İkinci yabancı dil ilkokul birinci sınıftan itibaren kulüp çalışmaları ile başlar, oyun, şarkı ve etkinliklerle öğrencilerin yaşayarak öğrenmesi sağlanır.

 

DEĞERLER EĞİTİMİ

 

İlkokulumuzda erken yaşlarda kazandırılmaya başlanan değerler eğitimi, öğrencinin yaşam boyu sahip olacağı tutum ve becerilerin temelini oluşturur. Her yaş gurubunun yıl boyunca planlayıp sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerde çevreye ve canlılara karşı duyarlılık, empati, değer bilme gibi tutumların pekişmesini ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesini hedefler.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
 

Bilgisayar eğitimi öğrencilerin, derslerle bağlantılı olarak internet aracılığı ile proje çalışmaları yapmaları ve bilişim teknolojilerini kullanarak edindikleri bilgileri geliştirmeleri amacıyla uygulanır.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER, KULÜPLER
 

Belli ilkeleri, plan ve programları, koşulları, süreleri olan ve ders programları dışında, öğrencilerin özgürce seçtikleri bir alanda, ilgili öğretmen rehberliğinde yaptıkları çalışmalardır.

Okullarımızda bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda, öğrencilerimizin bireysel gelişimi için önemli olan kulüpler bulunur ve bu kulüpler katılımcılık, planlılık, süreklilik, üretkenlik, gönüllülük ve işbirliğinin geliştirilmesi amaçlı çeşitli etkinlikler düzenler. Kulüplerimizden bazıları şunlardır; Basketbol, Voleybol, El sanatları, Piyano, Gitar, Satranç, Drama, akıl oyunları, jimnastik ve diğerleri…

Ünitelere bağlı şehir içi ve şehir dışı geziler düzenlenir,’Sağlıklı Yaşam ve Çevre ‘ temasına bağlı olarak okul içinde ve dışında topluma hizmet anlayışı içerisinde çeşitli sosyal sorumluluk programları yürütülür, özel günler ve haftalar, ulusal ve uluslararası bayram kutlamaları düzenlenir.

 

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
 

Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanabilmesi, kendilerini tanıması, geliştirmesi, karar vermesi, problem çözme becerilerini kazanabilmesi; zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal yönden bir bütün olarak sağlıklı gelişim gösterebilmesi amacıyla, veli, öğretmen ve öğrenci birlikte çalışır. Sosyal, kişisel, önleyici ve geliştirici rehberlik çalışmaları sistemli olarak yürütülür.

Öğrenciler, her eğitim öğretim yılı başında sınıflar düzeyinde, Okul Temel Anlaşmalarını öğretmenlerinin rehberliğinde kendileri belirler ve uyulması konusunda ortamı paylaşanlar ile yürütürler. Bu amaçla öğrencilerde içselleşmiş sorumluluk duygusu geliştirilir, iç denetim sağlanır.

 

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
 

Okulumuzda ölçme ve değerlendirme, öğretim programlarının ayrılmaz bir parçası olup öğrencilerde ulaşılması hedeflenen bilgi, beceri ve davranışların gelişiminin süreç içinde izlenmesi ve bu gelişimin sonuçlarının çeşitli araçlar ve yöntemlerle ölçülmesi hedeflenir.

Bu amaçla okulumuzda uygulanan ölçme ve değerlendirme araç ve yöntemlerine; öz değerlendirme formu, çeşitli öğrenme ve beceri geliştirmeyi hedefleyen özgün çalışmalar, sınavlar, görsel araçlar ve portfolyoları örnek verebiliriz.

 

GELİŞİM RAPORLARI
 

İlkokulda her dönemde verilen Gelişim Raporu, öğretmenlerin öğrencilerimizin bireysel gelişimleri ile ilgili görüşlerini paylaştıkları bir değerlendirme aracıdır. Öğretmenler, öğrenci gelişimi ile ilgili gözlemlerini, verilerini ve düşüncelerini yazılı bir metinle veya derecelendirme ölçeğiyle gelişim raporu üzerinde belirtir.

 

PORTFOLYO DOSYALARI
 

Öğrencilerin dönem boyu yaptıkları çalışmalarından seçtikleri örneklerden oluşan Portfolyo Dosyaları yılda iki kez sunum yapılarak veli ile paylaşılır. Sunumun amacı öğrencinin öz değerlendirme, bilgilerini analiz etme ve sunum becerilerini geliştirmesidir.

 

SINIF MEVCUTLARI
 

Sınıflarımızda maksimum 16 öğrenci bulunur.

 

VELİ ÖĞRETMEN PAYLAŞIM GÜNLERİ
 

Öğretmenlerimizin haftada bir saati, randevulu görüşmeye gelen velilerimize ayrılmıştır. Bu görüşmelerle öğrenci gelişiminin düzenli ve sürekli takip edilmesi hedeflenir. Bireysel görüşmeler, gurup etkinlikleri ve sınıf içi çalışmalar seviyelere göre planlanarak yürütülür.

 

VELİ ÖĞRETMEN İLETİŞİMİ
 

Veliler, eğitim öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okul ve ailenin ortak dil kullanmaları, ortak tutum içinde olmaları eğitimin verimini arttırır. Bu amaçla velilerimizin okulda yapılan etkinlikleri, gezileri ve duyuruları takip edebilmeleri amacıyla hazırlanan bültenler ve duyurular e-posta aracılığı ile her hafta Cuma günü kendilerine ulaştırılır. Bu bilgilendirmelerin takip edilmesi, iletişimimizi sağlıklı yürütebilmemiz açısından önemlidir.

Öğretmenler ile gün içinde iletişim kurmak isteyen velilerimiz okul yönetimine not bırakabilirler. Ayrıca günlük bilgilendirmelerde 1 ve 2.sınıflarda ‘iletişim Defteri’ aracılığı ile yürütülür. Bu sistem ile çocuğunuzu ilgilendiren önemli bilgiler okuldan eve ulaşacaktır.

 

OKUL SAATLERİ
 

İlkokulda eğitim öğretim, 08.30-16.00 saatleri arasında yürütülmektedir. Sabah beslenme, öğle yemeği ve ikindi ara öğün saatleri zaman çizelgesinde belirtilir.

 

ETÜT ÇALIŞMALARI
 

Uygulanan haftalık ders saatlerinin dışında okul sonrası etüt çalışmaları ihtiyaçlara göre planlanır ve öğrencinin katılımı sağlanır.

 

OKUL KIYAFETİ
 

İlkokul öğrencilerimizin günlük kıyafetleri Boyner Kolej tarafından temin edilmektedir. Okul logo renklerimizden oluşan kıyafetler sitemizde sizlere duyurulacaktır.

 

KAYIT KABUL
 

İlkokul 1, 2, 3 ve 4 sınıflarına başvuruda bulunan öğrenci adayları için aday velilerimiz başvuru formu doldurur. İletişim bilgileri doğrultusunda velilere randevu verilir. Öğrencilerin yaş dönemi özelliklerine göre değerlendirme yapılır. Bu değerlendirme öğrencinin sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişim alanlarını kapsar. Öğretmenlerimizin öğrenciyi tanıma programından sonra veliye konu ile ilgili bilgilendirme yapılır. Öğrencinin kayıt işlemleri bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilir.

Ort. Sınıf Mevcudu 20

FİZİKSEL İMKANLAR

Açık Basketbol Sahası
Akıllı Sınıf
Akıllı Tahta
Bahçe
Bilgisayar Laboratuvarı
Görsel Sanatlar Atölyesi
Kütüphane
Müzik Atölyesi
Oyun Parkı
Yemekhane

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Görsel Sanatlar
İngilizce
Modern Dans
Müzik
Seramik Kulübü

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Ataşehir Amerikan Kültür Koleji İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım