x

Yabancı Dil Eğitimine Ne Zaman Başlamalı?

Yabancı Dil Eğitimine Kaç Yaşında Başlamalı?

 

Günümüzde yediden yetmişe hemen hemen herkesin ana dili dışında bir yabancı dili vardır. Özellikle de genç kesim için gerekli olan yabancı dil eğitimi turizm gibi bölümleri okuyanlar ya da öğrenciler için birer zorunluluk haline gelmiştir. Ancak yabancı dil eğitimini lise ya da üniversite ile sınırlandırmak veya o zamana kadar beklemek yapılması gereken en yanlış davranışlardan birisidir. Erken yaşta yabancı dil öğrenmenin faydaları olduğu gibi zararları da mutlaka vardır. Bu sebeple yabancı dil eğitimi için en uygun zaman belirlenmeli ve o zamanda yabancı dil eğitimine başlanmalıdır.

 

ingilizce eğitimi

 

0-3 Yaş Aralığı Önemli

 

Yabancı dil öğrenimi 0-3 yaş aralığında daha kolay olmaktadır. Bu yaş aralığında çocuğunuz sadece dinleyerek duyduğu sesler ile hafızalarında yer eden kelimeleri ilerleyen dönemlerde daha kolaylıkla öğrenebiliyorlar. Yabancı dil eğitimi ne kadar geç kalırsa o kadar zorlaşmaktadır. Tıpkı yetişkin bireylerde olduğu gibi her şey sıcağı sıcağına olursa daha kolay olmaktadır. Bu dönemlerde çocuğunuza yabancı dili nasıl öğreteceğinizi düşünüyorsanız, öncelikle müzik dinleterek başlayabilirsiniz. Çocuğunuzun bu yaşlarda duyduğu sesler hafızalarında yer edecektir. Ayrıca yabancı dil biliyorsanız, çocuğunuz ile yabancı dil konuşabilir ya da her gün çocuğunuzun öğrenme seviyesine göre bir veya birkaç kelime öğretebilirsiniz.

 

 

Çocuğuma nasıl yabancı dil öğretirim diye çözüm yolu arıyorsanız yukarıda belirttiğimiz hususlara dikkat etmenizde yarar var. Tabi kendiniz de çocuğunuzun algısına göre öğretme şekilleri geliştirebilirsiniz.

 

Erken Yaşta Dil Eğitiminin Zararları Var Mıdır?

 

yabandı dil eğitimi

 

Belirli durumlarda erken yaşta yabancı dil eğitiminin zararları da olabilmektedir. Çocuğunuz mutlu değilse ya da duygusal problemleri varsa, bir başka husus da çocuğunuzun zekâ ile ilgili problemleri varsa dil eğitimini biraz ertelenebilir. Zaten çocuğunuz dil eğitimini kabul edip etmeyeceği ile ilgili tepkisini size belli edecektir. Ona göre yol almanızda yarar vardır.

 

Ayrıca, çocuğunuzda her hangi bir problem olması bile çocuğunuz yabancı dil eğitimini ya da o algıyı red edebilir. Bu gibi durumlarda ısrarcı davranmaya gerek yoktur. Aksi takdirde olumlu yerine olumsuz sonuçlar elde edebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım