x

YGSye Nasıl Çalışılır?

YGS Üniversite Sınavlarına Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Hayatın en önemli süreci arasında yer alan lise son sınıf yani lys ve ygs hazırlık dönemi, öğrencilerin korkulu rüyası haline gelmiş durumdadır. Ancak herşeyi planlı ve programlı yaparak bu korkulu rüyayı tersine çevirmek oldukça kolaydır. Sınavların adı ya da sistemi sık sık değişse de bu sınavlar her zaman en önemli anı oluşturuyor. Dershane ile ya da dershane olmadan üniversiteye hazırlanırken dikkat edilecek hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

 

Sınav Döneminde Beslenme Çok Önemli

 

Sınav dönemlerinde başarı ile doğru orantılı olan ilk şey beslenme olmalıdır. Doğru beslenme ile başarı daha kolay yakalanmaktadır. Bu nedenle yıl boyunca öğrencilerin ve velilerin sağlıklı beslenme programı uygulamaları gerekmektedir. Beyin fonksiyonlarını çalıştıracak, stresi azaltıp konsantrasyonu sağlayacak tüm gıdalar yıl boyunca alınmalı. Kahvaltı hiçbir zaman atlanmamalı ve antioksidan yönünden zengin içerikli besinler mutlaka programa eklenmelidir.

 

 

Her Şey Plan ve Programdan Geçiyor

 

Hayatınızın bu döneminin en önemli dönem olduğunu unutmamalı ve planlı programlı çalışmaya özen göstermelisiniz. Planlı ders çalışma hem hedefinize doğru gitmenizi sağlayacak hem de başarılı olmanızdaki en önemli unsur olacaktır. Ayrıca sınav sistemini iyi bilmek ve programı buna göre yapmak, strateji belirlemekte hem kendinize olan güveninizi arttıracak hem de size başarı getirecektir.

 

Günlük Soru Çözme

 

Sadece ders çalışmak ve tekrar yapmak değil düzenli olarak günlük soru çözmek ve bu adedi her gün arttırmakta başarının bir parçası. Bu sayede eksikleri çok daha kolay görerek konu tekrarı yapacağınız yerleri belirleyebilirsiniz.

 

 

Deneme Sınavları

 

Dershaneye gidin gitmeyin mutlaka deneme sınavlarına girmeli ve kendinizi test etmelisiniz. YGS deneme sınavları gerçek sınavın bir kopyasıdır. Bu sayede heyecanınızı, konsantrasyonunuzu rahatlıkla görebilir buna önlem alabilirsiniz. Deneme sınavlarına girerken gerçek sınavmışcasına ciddiyet göstermeyi unutmamalısınız.

 

Rehber Öğretmenin Üniversiteye Hazırlıkta Önemi

 

Sınav kaygısı, başarısızlık korkusu ya da ders çalışma programındaki hatalar öğrencileri başarısızlığa sürüklüyor. Tüm bu ve bunun gibi sorunları rehber öğretmenle paylaşarak ve yıl içinde iletişimde olarak çözebilir başarıya odaklanabilirsiniz. Ayrıca uzmanlar tarafından da kanıtlanan rehberlik servisiyle barışık olan öğrencilerin daha fazla başarıya ulaştığıdır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım