x

Üniversite adayları dikkat!

Önceki yıllarda üniversite sınavlarında TM-2 puan türünden öğrenci alan hukukta yapılan alan değişikliğinin ardından, bu yıl da TM ve TS puan türlerinde önemli değişiklikler yaşandı. İki alanda toplam 34 bölümün puan türü değişmiş oldu. Adaylar hazırlık yaparken ağırlık verecekleri dersleri tespit edip ona göre çalışmalı.

 

Üniversiteye girişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları dün sona erdi. Adaylar bugün akşama kadar başvuru ücretlerini yatırabilecek. Son yıllarda adaylar üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında bazı yeniliklerle karşılaşıyor. Örneğin önceki yıllarda TM-2 puan türüyle öğrenci alan hukuk geçen yıldan itibaren TM-3 ile öğrenci almaya başladı. Bu yıl da ÖSYS kılavuzunda TS ve TM puan türünde önemli değişiklikler yapıldı.

EN ÇOK İLGİ GÖREN BÖLÜMLER

TS-1 puan türünden radyo ve televizyon, gazetecilik, reklamcılık, medya ve iletişim gibi öğrencilerin en çok ilgi duyduğu bölümlerin puan türleri TS-2 oldu. Böylece bu bölümlere girebilmek için YGS’de Türkçe ve Lisans Yerleştirme Sınavı’ndaki Türk dili ve edebiyatı testlerindeki başarı daha belirleyici olacakken, matematiğin etkisi de azaldı.

MATEMATİĞİN ETKİSİ AZALDI

Diğer önemli değişiklik de TM puan türünde yapıldı. Önceki yıllarda TM-2 puan türünden öğrenci alan siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümler de artık TM-3 puan türünde bulunuyor. Burada da matematiğin etkisi azalırken Türkçe, edebiyat ve sosyal testlerinin etkisi biraz daha artmış oldu. Uzmanlar ise bu bölümleri tercih edecek öğrencileri uyararak, hangi derse daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini bilerek ders çalışılmasını öneriyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım