x

Üç Renk Koleji

MALTEPE ÜÇ RENK KOLEJİ

 

İstanbul Anadolu yakasında yer alan Üç Renk Koleji 2016 yılında kurulmuş olup, Ortaokul ve Hazırlık Sınıfı bulunan Anadolu Lisesi ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Kısa sürede Anadolu yakasının gözde okullarından birine dönüşen Üç Renk Koleji, deneyimli akademik kariyeri olan öğretmenleri ve personeli ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

 

Eğitim sektöründe önemli tecrübeye sahip kurucularımız Süreyya TUĞRUL ve Osman ALBAYRAK, bu tecrübelerini siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşmaktan gurur duymaktadırlar. Üç Renk Koleji altyapısı, öğrencilerimize en iyi öğretimi sunmak anlayışıyla kurulmuştur. Dersliklerimiz, kütüphanemiz, laboratuarımız, çalışma salonlarımız, spor salonumuz, hep bu anlayışın ürünleridir.

 

 

Kalite Politikamız

Başarıyı Hedefleyen Mutlu Bireyler Yetiştirmektir.

 

Misyonumuz

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, demokratik, Türk toplumunun örf ve adetlerine saygılı, özgür düşünen, sorgulayan, sosyal becerileri gelişmiş, başarıyı hedefleyen mutlu ve lider insanlar yetiştirmektir.

 

Vizyonumuz 

hayallerini gerçekleştirme coşkusu ve hazzını tüm öğrencilerimize yaşatmaktır.

 

 

Temel Değerlerimiz

  • Atatürk ilke ve inkılâplarına yürekten bağlıyız.
  • Ulusal değerlerimize bağlı, inanca ve inanç özgürlüğüne saygılıyız.
  • Yaratıcı ve yenilikçi fikirler peşinde koşar projeler geliştiririz.
  • Bilimsel ve gerçekçiyiz. Sorgularız, araştırırız, özgür düşünmeyi teşvik ederiz.
  • İnsana ve  çevreye karşı saygılı ve duyarlıyız.

 

 

Fiziksel İmkanlar

 

Dersliklerimiz  24  öğrenci kapasitelidir. Tüm dersliklerimizde, derslerimiz teknolojinin ulaştığı en yüksek noktada, etkileşimli, görsel ve işitsel araçlarla destekli biçimde işlenmektedir.

 

Üç Renk Kolejinde Fizik, Kimya ve Biyoloji branşlarına ait laboratuarlar bulunmaktadır. Bu branşlara ait dersler, ağırlıklı olarak laboratuar ortamında işlenmektedir. Laboratuarlarımız çağdaş deney araçları ve derse yardımcı materyalden oluşmaktadır.

 

Okul kütüphanemiz çağdaş bir ders çalışma, okuma ve dinlenme alanı olarak tasarlanmıştır. Üç Renk Koleji kütüphanesinde, öğrencilerimizin sessiz ve rahat bir ortamda ders çalışabilmeleri, ödevlerini yapabilmeleri, projelerini yürütebilmeleri için gereken altyapı sağlanmıştır.

 

Üç Renk Koleji'nde toplantı, seminer, hizmet içi eğitim, konferans gibi etkinlikler toplantı salonmuzda yapılmaktadır. Ses sistemleri ile donatılmış salonumuzda, öğrencilerimize bilgilendirici toplantılar yapılmakta; velilerimiz için okulun işleyişi ile öğretim hakkında aydınlatma ve bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirilmektedir

 

Liseye hazırlık olarak düşünülen ortaöğretim okul yaşantısında, öğrencilerin hedeflerine emin adımlarla yürümelerine ortam ve olanak sağlayan bir eğitim sistemi olmalıdır. Üniversite başarısı ise bir lisenin başarısını gösterir. İyi bir lise tercihinde amaç, öğrencinin doğru üniversiteye yerleşmesini sağlayabilmektir. Bu açıdan bakıldığında okulun bu süreci destekleme adına yaptığı çalışmalar, öğrenci danışmanlık sistemi, etütler, sınavlar, sistematik geri bildirim ve doğru kariyer yönlendirmesi çok önemlidir.

 

Öğrencilerimizi hafta içi ders çıkışı sonrası ve hafta sonu etüd programları ve hazırlık kurslarıyla destekliyoruz.

 

 

İkinci Yabancı Dil

 

Dünyanın gelişimine ayak uyduran evrensel birey yetiştiren okullar özellikle yabancı dil eğitiminde çok iyi olmalıdırlar. Okul tercihinde sadece İngilizce ile sınırlı kalmayan, öğrencilerin farklı dilleri tanımalarına olanak sağlayan okul  tercih edilmelidir. Özel bir eğitim kurumu tercih edilecekse yabancı dil eğitiminin bağımsız kurumlarca denetlenmesine ve sertifika programlarının olmasına dikkat edilmelidir. Çocuğunuzun liseyi bitirdikten sonra Üniversite hazırlık okumadan okula başlaması da yabancı dilde eğitime ağırlık veren okulların önemini artırmaktadır.

 

Ortaokulda haftada 10 saat, Lise hazırlık sınıfında 25 saat, diğer sınıflarımızda 10 saat İngilizce eğitiminin yanında öğrencilerimize, Almanca, Rusça ve İspanyolca 2. yabancı dil imkanı sunuyoruz. Almanya, İspanya, Belarus, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri ile yaptığımız öğrenci değişim programları sayesinde öğrencilerimize yabancı dillerini kullanma ve geliştirme imkanları tanıyoruz.

 

Öğrencilerimiz okulu bitirmeden  TOEFL belgelerini alacaklardır. 

 

 

Sınavlara Hazırlık

 

Her anlamda başarı olmazsa olmazımız. Bu yüzden hafta sonları TEOG, YGS ve LYS çalışmaları yapmaktayız.  Hafta içi belli zamanlarda etüd çalışmaları yapılmakta olup öğrencimizin evine ders getirmeyeceği bir sistem uyguluyoruz. PDR ve Eğitim koçlarımız velilerimizle, 15 günde bir görüşme sağlayarak okulumuz ve öğrencimiz hakkında tüm bilgileri velilerimizle paylaşmaktadırlar. Uyguladığımız öğrenci değişim programları sayesinde, öğrencilerimiz yurtdışında belirlenen okullara belirli sürelerle  gönderilip, istenirse  1 sene sonra gitmiş olduğu okulun öğrencisi  öğrencimizin misafiri olabilir. Bu hem dil geliştirmesi  hem de kültürel anlamda bir kazanım sağlamasına sebep olacaktır. 

 

Bunun yanında en iyi eğitimin yerinde deneyerek, görerek  eğitim olduğuna inanan Üç Renk Kolejleri  Biyoloji derslerini Darıca Hayvanat Bahçesi, Nezahat Gökyiğit Botanik Parkında, yapacaklardır. Bir öğrenci okula  sadece bir şeyler öğrenmek için değil, kendisini ispatlamak, arkadaşlık kurmak ve, sosyalleşmek için gider. Çocuğunuzun kendini ifade edebileceği kültürel etkinlikler ve dil kulüpleri olmalıdır bir  okulda. Ayrıca öğrencinin, yetenek ve motivasyonuna uygun meslekler belirlenip ona kariyer rehberliği yapılmalıdır.

 

 

Kulüpler

 

Her öğrencimizin üye olabileceği sosyal kulüplerimizle (Gastronomi kulübü,modern dans kulübü, zeka oyunları kulübü, spor oyunları kulübü gibi) öğrencilerimiz keyifli vakit geçirerek kendi yeteneklerini keşfetme imkanı buluyorlar.

Özelikle büyük şehirlerde yaşayanlar için trafiğin yoğun olduğu zamanlarda, saatler süren yolculuklarla evlerine veya okullarına varan öğrencilerin ders performansları olumsuz yönde etkilenmektedir. Dolayısıyla lise seçimi yapılırken ulaşım ön sıralarda tutulmalıdır. Eğer özel okul tercih edilecekse bulunduğu şehirde öğrenci ve velilerine birden fazla farklı yer alternatifi sunan büyük kurumsal yapılar seçilmelidir. Herhangi bir taşınma ihtimaline karşı ileride avantaj sağlayacaktır.

 

Ortaokul ve Lise eğitimini üniversiteye hazırlık yaşantısı olarak tanımlayabiliriz. Üniversite eğitiminin hazır bulunuşluluğu akademik yeterlilik olduğu kadar bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bilme, doğru bilgiye ulaşma, ulaşılan bilgileri sorgulama ve doğru kullanabilmektedir. Bu kazanımların öğrenilmesinde kullanılan en etkili yöntem proje temelli eğitimdir. Seçeceğiniz okulda  proje temelli eğitim yapılıyor mu dikkat ediniz.

 

Metroya 30 m. Mesafede olan okulumuz, Anadolu yakasında ulaşımı en kolay okullar arasındadır. Üye olduğumuz kuruluşlarla Ulusal ve Uluslararası katılacağımız yarışmalarda , bilimsel ve sosyal projelerde yer almaktayız.

 

Güleryüzlü, Akademik kariyeri olan eğitim kadromuzla, mutlu, aydın bireyler yetiştirmek ana ilkemiz. Belki başarılı ama mutsuz bireyler toplum içerisinde yok olur. Biz, öğretmek, topluma kazandırmak ve mutlu birey olmanın farkındalığını yaratmak için varız.

 

Ortaokul ve Lise eğitimini üniversiteye hazırlık yaşantısı olarak tanımlayabiliriz. Üniversite eğitiminin hazır bulunuşluluğu akademik yeterlilik olduğu kadar bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bilme, doğru bilgiye ulaşma, ulaşılan bilgileri sorgulama ve doğru kullanabilmektedir. Bu kazanımların öğrenilmesinde kullanılan en etkili yöntem proje temelli eğitimdir. Seçeceğiniz okulda  proje temelli eğitim yapılıyor mu dikkat ediniz.

 

Üç Renk Kolejini İncelemek için aşağıdaki linklere tıklayınız ;

 

ÜÇ RENK KOLEJİ ANAOKULU

ÜÇ RENK KOLEJİ İLKOKUL ORTAOKULU

ÜÇ RENK KOLEJİ ANADOLU LİSESİ

 

Maltepe, Üç renk koleji bursluluk sınavına başvurmak için aşağıdaki görsele tıklayın.

Üç Renk Koleji Bursluluk Koleji

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım