x

TEOG Yerleştirme Puanları ve Özel Okul Bursluluk Sınavları

Öğrencilerin TEOG puanına göre burs oranları belirlenir. Yerel şartları nedeniyle Türkiye genelinde ilk %5’lik dilimden alım yapamayan okullar, yüzde 100 bursluluk için boş kalan kontenjanlarını bulundukları ilin ilk %5’lik diliminden karşılarlar.

Kendi puanlarını açıklıyorlar

Yabancı özel liseler kabul edecekleri öğrencileri kendileri seçerler. Bu özel okullar genelde TEOG sınavlarından dördünü kullanırlar ama aralarında tüm TEOG sınavlarını ve öğrencilerin okul başarı puanlarını kullananlar da var. Her bir okulun puanları da puan hesaplamaları da farklı olur.

Özel liselerin puan türleri

ROBERT KOLEJİ OKUL NOTLARINA BAKMIYOR: Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap Tarihi derslerinin TEOG sınav sonuçları göz önünde tutulur. Birinci sömestr sınavları %30, ikinci sömestr ise %70 etkili. Onun için Robert’i isteyen öğrenciler ikinci TEOG sınavında daha başarılı olmak zorunda. Türkçe ve matematiğin katsayıları 3, diğer derslerinse 2 olacak. Öğrencinin okul notları önemsenmeyecek. Kolej 1000 tam puan üzerinden alım alacak.

FRANSIZ LİSELERİNDE HESAPLAMALAR AYNI: Bir tanesi İzmir’de, dördü İstanbul’da yer alan Notre Dame De Sion, St. Michel, Sainte Pulcherie, St. Benoit, St. Joseph ve İzmir St. Joseph Fransız liseleri, öğrencilerin Türkçe, İnkılap Tarihi, Matematik ve Fen derslerinin TEOG sınavındaki neticelerini dikkate alır. Her iki sömestr sınavlarının etkisi yarı yarıyadır. Türkçenin katsayısı 3, diğer derslerin 2’dir. Tam puan 900’dür.

ALMAN LİSESİ İÇİN YABANCI DİL DE ÖNEMLİ: Türkçe, Matematik, Fen’in yanı sıra Yabancı Dil derslerinin sınav sonuçlarına bakılıyor. Her iki dönem TEOG sınavların sonuçları yarı yarıya etkili. Türkçe’nin katsayısı 3, diğer derslerin 2’dir. Öğrencinin okul notlarına bakılmıyor ve hesaplama 900 tam puan üzerinden yapılıyor.

AMERİKAN KOLEJLERİNDE FORMÜL AYNI: Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejleri öğrenci alımını aynı formülle gerçekleştiriyor. Türkçe, Matematik, Fen ve İnkılap Tarihi dersleri dikkate alınıyor. Tüm derslerin katsayılarıysa eşit. Her iki dönemde yapılan sınav sonuçlarının toplamının yarısı öğrencinin Amerikan Koleji giriş puanını gösterir. En yüksek puan 400’tür.

İTALYAN LİSELERİ İÇİN YEP MÜHİM: Özel İtalyan Lisesi, G. Galilei Lisesi ve S. Georg Avusturya Lisesi alımlarını aynı formülle yapıyor. Bu liseler Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü olmak üzere TEOG’da yapılan tüm sınavları göz önünde tutarlar. Öğrencinin okul notları da önemlidir. Yerleştirme Esas Puanı (YEP) dikkate alınır .

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım