x

TEOG 1 Puan Hesaplama

Öğrenciler öğretim yılının birinci sömestrinde 6, ikinci sömestrinde 6 olmak üzere toplamda 12 tane sınava girerler. Bu sınavlar 20’şer sorudan oluşmaktadır. Sınavlar testtir ve yanlış yanıtlar doğruları götürmez. Gelecek sene sınava girecek olan orta son sınıf öğrencileri, TEOG puan hesaplama 2017 senesinde nasıl yapıldı sorusunun cevabını çok merak etmektedirler. Peki bu hesaplama nasıl yapıldı?

TEOG Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

TEOG puanı nasıl hesaplanır suali öğrencilerin ve ebeveynlerinin kafalarını bir hayli karıştırmaktadır. TEOG sınavında öğrencilere; Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerinden yirmişer soru sorulur . Sınavda doğru cevaplanmış soru sayısı, testte sorulan toplam sual sayısı olan 20’ye bölünüp yüzle çarpılır ve öğrencinin TEOG sınav puanı ortaya çıkar. Mesela Fen testinde 16 doğrusu olan bir son sınıf öğrencisinin sınav puanı hesaplanırken ( 16 / 20 x 100 ) işlemi yapılır ve 80 puan elde edilir. Bu sonuç öğrencinin fen sınav puanıdır. Bu hesap her bir ders için uygulanır. Nihayetinde bu ders puanları önceden belirlenen katsayıları ile çarpılarak öğrencinin Ağırlıklı Ortak Sınav Puanı yani AOSP’si bulunur. Peki bu AOSP nasıl hesaplanmaktadır, bu katsayılar nelerdir?

Öğrencilerin Başı Katsayılarla Dertte

Ağırlıklı Ortak Sınav Puanı hesaplanırken öğrencilerin girdikleri Fen, Türkçe ve Matematik sınavları için 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları için de iki katsayısı o dersten alınan puanla çarpılır. Bütün bu hesaplamaların akabinde puanlar toplanır, bir liseye yerleşmek isteyen öğrencinin bu işlemler sonucunda alabileceği maksimum puan 700’dür.

TEOG puan hesaplama MEB ya da ilgili başka internet sitelerinde bulunan hazır tablolar aracılığıyla kolaylıkla yapılabilir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım