x

Reggio Emilia Eğitim Yaklaşımı

Reggio Emilia Yaklaşımı Nedir?

 

Ailelerin bazıları okul öncesi çağda olan çocuklarını evde kendileri yetiştirmek isterken bazıları da hem sosyalleşmesi hem de kendilerinin yetişemedikleri ya da gözlerinden kaçan konularda çocuklarına takviye destek olması amacı ile okul öncesi çocuklar için anaokulu araştırmaya başlamıştır.

 

Her anaokulunun farklı bir eğitim metodu vardır. Ancak, en çok tercih edilen ekollerden birisi Reggio Emilia Eğitim Yaklaşımı'dır. Bazı kesimlerin bilmediği; ancak bilenlerin ise özellikle tercih ettiği bu yaklaşımda Reggio Emilia Etkinlikleri nasıl ve ne şekildedir, ondan bahsedelim.

 

Reggio Emilia Etkinlikleri

 

Reggio Emilia Yaklaşımı Nedir

 

Reggio Emilia eğitim sistemi için önemli olan, çocuktur. Çocuğun başarısı değildir. Her çocuğa özgü eğitim sistemi geliştirilerek çocukların eğitim ihtiyaçları belirlenir. Bu nedenle reggio emilia okulları, her çocuk için farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek, her öğrenci için farklı eğitim ihtiyaçlarını saptayabilecek öğretmenler ile eğitimini sürdürmektedir. Çocukların yetenekleri dikkate alınır ve geliştirilmek için her çocuk için farklı yöntemler izlenir.

 

Reggio Emilia Etkinlikleri

 

Ayrıca bu etkinliklerin yanı sıra reggio emilia sanat etkinlikleri de uygulanan metotlar arasındadır. Sanat etkinlikleri ve sanat atölyeleri ile çocuğunuzun sanat yönü ile ilgili yetenekleri ön plana çıkarılmakta ve gelişmesine destek olunmaktadır.

 

Aynı zamanda çocuklara verilen bilim ve sanat temalı etkinliklerde de çocuğunuzun gelişmesi sağlanmakta, yani kısacası daha bu yaşta iken bilim adamı olma yolunda adım atmaya başlamışladır. Ayrıca çocuğunuzu eğitmek ve geliştirmek amacı ile kısa, orta ve uzun vadeli projeler verilmekte ve çocuğunuzun ufkunun açılması sağlanmaktadır. Reggio Emilia yaklaşımı ile yetiştirilen çocuklar, yaşıtlarına göre daha gelişmiş bir bakış açısına sahip ve daha özgüvenli olurlar.

 

Reggio Emilia Yaklaşımı

 

Bir diğer önemli husus da bu yaklaşımda birebir ilişkilere verilen önemdir. Aile-okul ve çocuk arsında oluşan iletişimin düzenli olarak sürdürülmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda alınan kararlarda çocuklara da danışılır ve fikirleri alınarak özgüveninin arttırılması ve değerli olduğunu hissetmesi hedeflenir. Çocuklara hem okulda öğretilmesi gereken fen ve matematik gibi alanlar ile bilim ve sanat etkinlikleri harmanlanarak bir bütün halinde sunulur. Böylelikle çocuğunuz hem farklı düşünce yapılarını benimseyecek hem de hepsini bir bütün halinde öğrenecektir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım