x

Özel Okullar İçin 250.000 Öğrenciye Teşvik Verilecek

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikinden 250 bin öğrencinin yararlanacağını söyledi.

 

Uygulanacak eğitim öğretim teşvikinin çok daha önceleri öngörüldüğünü ancak çeşitli nedenlerle uygulanamadığını anlatan Bakan Avcı, öteden beri maddi şartları müsait olmayan başarılı öğrencilerin, özel okulların boş kalan kontenjanlarında eğitim görmelerini istediklerini belirtti.

 

Uygulamayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

 

"Özel okullar genellikle kontenjanlarını dolduramıyor ve bundan şikâyet ediyorlardı. Hükümetimiz, özel okulların atıl kapasitelerini değerlendirmek amacıyla boş kalan kapasiteyi, maddi şartları müsait olmayan çalışkan öğrencilere burs vererek doldurmayı, bir şekilde özel okullara yerleştirmeye imkân tanınarak devlet okullarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir girişimde bulunmuştu. Şimdi yapılan bunun daha gelişmiş bir versiyonudur. Kendi imkânlarıyla özel okullarda okuma imkânı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okulların ilk, orta ve lise bölümlerine göndereceğiz. Bu yıl 250 bin öğrenci bu imkândan faydalanacak."

 

Kriterler Neler Olacak ?

 

Bakan Avcı, öğrenci seçiminde belli kriterlerin olacağına işaret ederek, "Başarı kriterleri var, ailenin maddi durumu göz önüne alınacak, o ildeki okulların kapasiteleri değerlendirilecek; puanlama yapıldıktan sonra hangi ilde, hangi okullara, hangi öğrencilerin gönderileceği belirlenecek ve buna göre yerleştirme yapılacak" diye konuştu.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım