x

Özel Okullar Bu Sene Nasıl Öğrenci Alacak ? Teog'a Göre Mi ? Ders Puanına Göre Mi ?

Sınavla Öğrenci Alan Özel Okullar, TEOG Puanına Göre Mi Yoksa Ders Notuna Göre Mi Öğrenci Alacak ? 

 

Sınavla öğrenci alan özel okulların başvuruları sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmelik hazırlayıp kendilerine sunan 396 okulun 83’ünün başvurusunu onayladı, 313’ünü yeniden düzenlenmek üzere iade etti.

 

Amerikan Robert Lisesi ve Fransız Okulları’nın kurum yönetmelikleri henüz onaylanmadı, İzmir, Üsküdar ve Tarsus Amerikan Lisesi ile Avusturya Lisesi ve İtalyan Lisesi’nin yönetmelikleri Bakanlık tarafından ilk başvuruda onaylandı. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, konuyla ilgili şunları söyledi: ”Dernekler ve okullarımızla birlikte kurum yönetmeliklerini yerleştirme ve nakillerle ilgili yeniden düzenlemeler başladı. İsteyen okul, YEP (Yerleştirme Puanı), isteyen 4 ders, isteyen tek dersten notları değerlendirerek öğrenci alabilecek. Yönetmelik taslaklarını aralık ayı sonuna kadar hazırlayıp gönderdiler. İade ettiklerimiz de ikinci sınava kadar işlemlerini tamamlamak zorunda. Her kurumun yönetmeliğini incelemek üzere bir ekip kurduk. Kurumlardan bazıları eski alışkanlıkla hareket ederek, eski çerçeve yönetmeliğe göre taslaklarını hazırlamıştı. Oysa özel öğretim kurumları yönetmeliği üzerinden çalışma yapmak gerekiyordu. Okullarımızı bakanlığa davet ettik, nerelerde yanlış yaptıklarını söyledik, düzeltip bize tekrar gönderecekler. Önceliğimiz sınavla öğrenci alan okullarda olacak.”

 

Özel Okullar nasıl öğrenci alınacak?

 

İzmir, Üsküdar, Tarsus Amerikan Kolejleri ve SEV Lisesi: Matematik, Türkçe, fen ve inkılap tarihi dersleri ile alacak. Okul ortalaması dahil edilmeyecek.


Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu: 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dah il edilecek.


Özel Alman Lisesi: Matematik, Türkçe, fen ve yabancı dil ders notlarıyla alacak. İlk ve ikinci sınavın yüzde 50 ağırlığı olacak. Okul notları dahil edilmeyecek.


Özel Galieo Galiei İtalyan Lisesi: Sınava girilen 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dahil edilecek.


Özel İtalyan Lisesi: 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dahil edilecek.

 

 

Haber : Hurriyet Eğitim

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım