x

Özel Okul İçin Teşvik İsteyen Veliler Nasıl Başvuru Yapacak

Özel Okul Teşviğe Nasıl Başvurulacak ?

 

MEB'in özel okullarda okuyacak öğrenciler için hazırladığı teşvik programının detayları belli oldu.

 

Teşvik programına dahil olmak isteyen özel okullar ve öğrenciler 18 Ağustos'a kadar başvuru yapacak ve MEB başvurudan yararlanabilecek özel okulları ve öğrencileri 28 Ağustos'ta açıklayacak. 4 Eylül'de ise özel okulların teşvik kontenjanları açıklanacak.

 

Özel okul teşvik desteğinden yararlanabilecek öğrenciler (veliler) tercihlerini 5-9 Eylül arasında yapacak. Sonuçlar belli olduktan sonra kesin kayıtlar 18 Eylül'e kadar gerçekleşecek. 

 

Okul öncesi, anaokulu ve ana sınıfı seviyesinde teşvik kapsamına alınabilecek öğrencilerin 48-66 ay arasında olması gerekiyor. İlkokul, ortaokul ve Lise seviyelerinde alınacak teşvik, okulun eğitim süresi sonuna kadar (sınıf tekrarı olmaması durumunda) geçerli olacak. 

 

Veliler, özel okul teşvik desteği almaya hak kazanan öğrencilerinin kesin kayıtlarını, tercihleri doğrultusunda yerleştirildiği okula yaptırmadıkları takdirde, aldıkları teşvik hakkını kaybetmiş olacaklar.  

 

Kazanılacak destek 3 ayrı taksit olarak, öğrenci adına özel okula ödenecek. Özel okulun yıllık eğitim ücretinin geri kalan kısmı ise veli tarafından özel okula ödenmek durumunda olacak. Bu nedenle velilerin teşvik başvurusu yapmadan önce, tercih edecekleri özel okulların eğitim ücretlerini öğrenip, buna göre teşvik başvurusu yapmaları daha doğru olacaktır. 

 

Kimler Özel Okul Teşvik İçin Başvurabilecek ?

 

Okul öncesi seviyesinde başvuru yapmak için 16 Mart 2009 ile 15 Eylül 2010 tarihleri arasında doğmuş olmak, ilkokul birinci sınıflar, ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına 15 Eylül 2014 itibariyle kayıt yapma şartlarına sahip olmak gerekecek. 

 

Lise (Ortaöğretim 9. ve hazırlık sınıflar) için teşviğe başvuracakların, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş ve 15 Eylül  2014 itibariyle 18 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Öğrencilerin uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmaları gerekecek. 

 

Veliler Nasıl Başvuracak ?

 

Buna göre çocuğu için özel okul eğitim öğretim desteği başvurmak isteyen veliler şu yöntemi izleyecekler ;

 

1) Veliler, öğrencinin okuduğu resmi okul müdürlüğüne müracaat ederek, MEBBİS'teki Özel Öğretim Kurumları Modülü üzerinden başvuru yapacaklar

2) Eğer varsa, öğrencinin resmi makamlarca yapılan ulusal veya il bazında katılmış olduğu yarışmalar ve kazandığı derecelere ait belgelerin asıllarını ibraz ederek, başvuru sırasında okul müdürlüklerine teslim edecekler. 

3) Gelir Durumunu Gösteren Belge. Teşvik alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge, başvuru sırasında okul müdürlüğüne teslim edilecek.

4) Eğer varsa, üniversitede eğitim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu gösteren resmi belgeler  de başvuru sırasında okul müdürlüklerine teslim edilecek. 

 

MEB özel okul Teşviği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri, 5-9  Eylül'de e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaklar. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım