x

Özel Okullar Bursluluk Sınavları Soruları

Özel Okul Bursluluk Sınavı Soruları

 

Bu sınav aracılığı ile başarılı olduğu tespit edilen ve ekonomik durumu yetersiz olan öğrenciler yatılı okullara alınarak, eğitimlerine maddi zorluklar çekmeden devam edebilmekte ve devlet tarafından sağlanan burs imkanları ile ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Sınava girecek olan öğrenciler sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilerek okul idaresine bildirilmektedir ve başvuruları idare tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 

Çıkmış Bursluluk Sınavı Soruları Ve Çalışma Programı

 

özel okul Bursluluk sınavına hazırlanan öğrencilerin en çok dikkat etmeleri gereken konu çıkmış sorulara çalışmaktır. Çünkü çıkmış sorulara çalışıyor olmak, çıkacak sorular için de hazırlık yapmak anlamına gelir. Bu yönden de girilecek olan sınav için hazırlıklı olunmaktadır. Bu sene gerçekleştirilecek olan özel okul bursluluk sınavları 2017 için sorulan sorulara baktığımızda çıkan özel okullar bursluluk sınav soruların müfredata göre belirlenmiş olduğunu görmekteyiz. Sınav kitapçıkları sınıf gruplarına göre farklı olarak hazırlandığından her sınıf grubu kendi aldığı eğitime göre sorularla karşılaştı. Bu durumda öğrencilerin özellikle kaçıncı sınıftalar ise o seviyenin soru bankası kitapları aracılığı ile özel okulların bursluluk sınavlarına hazırlanmasında fayda vardır.

 

 

Hem Öğrenin Hem Test Edin

 

özel okul Bursluluk Sınavları’na hazırlanan öğrenciler aslında kendi eğitim gördükleri müfredatın derslerini hali hazırda almakta olduklarından sınav için donanım kazanmaya okulda başlarlar. Ancak çalışmayı evde sürdürmek ve öğrenmeyi geliştirmek için konu anlatımlı kitaplar tercih edilebilir. Bu sayede hem anlatım içerikleri sayesinde bilgi kazanılır, hem de kitapta yer alan deneme kısımları ile eksik kalınan bilgiler test edilir.

 

 

Aile Motivasyonu

 

Özel okul bursluluk sınavı sorularına hazırlanan öğrencide ekonomik kaygı oluşmamalıdır. Bu yönden ebeveynler onu sınava hazırlarken mutlaka, sıradan bir teste tabii tutulacakmış gibi değerlendirmeli ve onu rahatlatmalıdır. Öğrenci eğer kendisini baskı altında hissederse sınavda istediği başarıyı elde etmesi zorlaşabilir. Bu durumda da sınavdan olumsuz bir sonuç alarak, kendisini başarısız ve yetersiz hissedebilir. Sınavların sadece bilgi ölçen ve kısıtlı testler olduklarını unutmayın. Her çocuk özeldir ve her çocuk yeteneklidir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım