x

Özel Anaokulu Fiyatları Nasıldır?

Özel Anaokulu Fiyatları Nasıldır ?

 

Anaokulu, çocuğunuzun ilk eğitimini almaya başladığı eğitim kurumudur. Alanında uzman eğitmenlerin öğretmen olarak bulunduğu bu kurumlarda, çocuğunuz ilk defa sınıflarda, kendi özel müfredat programına göre eğitime tabii tutulur ve okul hakkında bilgi sahibi olur.

 

 

Anaokulu, evden farklı olarak yeni bir çevre ile birlikte bilgi edinilen, öğrenilen, deneyimlenen bir alan olarak nitelendirilebilir. Zira çocuk bu ortamda teorik bilgilerden çok; ahlaki değerleri, sosyal ilişkileri, grup halinde olabilmeyi, çalışmayı, düşünmeyi, sorgulamayı ve keşfetmeyi öğrenir.

Anaokulunda, çevreyi ve doğayı korumayı, canlılara değer vermeyi ve saygı duymayı, kendi yeteneklerini keşfetmeyi ve yeteneklerini kullanmayı, insanlar ile ilişki kurabilmeyi öğrenir. Çocuğun anaokulundayken aldığı eğitim, gelecekteki tüm eğitim sürecine de yön verebilecektir. Bu eğitim kurumunda alacağı eğitim ve deneyimleyeceği süreçler, okula olan istekliliğini ve öğrenmeye olan arzusunu şekillendirecektir.

 

 

Zorunlu Okul Öncesi Eğitimi, Anaokulu

 

Ülkemizde anaokulu eğitimi henüz resmi olarak zorunlu olmamakla beraber, ailelerin çoğunluğu tarafından tercih edilen bir eğitim alanıdır. Yakın tarihte zorunlu hale gelecek olan anaokulları özel okullar bünyesinde de yer almaktadır.

 

Kreşler ise anaokullarından farklı olarak bir nevi bakım evi olarak nitelendirilebilecek, kişisel olarak çocuklarla ilgilenilen kurumlardır ve yaş grubu daha küçüktür. Yaş grubunun küçük olmasından dolayı kreş ve anaokulu farkı nelerdir sorusunun en temel yanıtı eğitim biçimi olacaktır. Çünkü genellikle 0-4 yaş grubunun bulunduğu kreşlerde oyun, paylaşma, sevgi ve saygı gibi değerler kazandırılmaya çalışılmaktadır.

 

İlkokul öncesi, anaokulu eğitimi alan çocuk, anaokulunda deneyimlediği süreçten ötürü kendisini daha rahat ve cesur hissedecektir. Eğer verilen eğitimin kalite standartları da yüksekse, çocuk ilkokuldan itibaren güçlü bir öğrenme ve keşfetme arzusuna sahip olacak, kısa sürede kendisini çok iyi geliştirecektir. Bugün eğitim imkanları ve standartları birbirinden farklı olmak üzere çok sayıda anaokulu bulunmaktadır ve yüzbinlerce çocuk anaokuluna gitmektedir. Okulların sundukları imkanlara göre anaokulları fiyatları değişiklikler göstermektedir.

 

Siz de çocuğunuzun geleceğini şekillendirmek istiyorsanız, onu yaşı geldiği andan itibaren anaokuluna kaydettirebilirsiniz. Bu sayede onun gelecekte alacağı eğitimin de temellerini oluşturmuş olursunuz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım