x

İkinci Dönem TEOG sınavı 29-30 Nisan'da Yapılacak

TEOG Sınavı

 

Bu sene, ikinci dönem TEOG sınavına yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci girecek. Artık sınav için 2 gün kaldı. TEOG sınavı kapsamında Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji ve yabancı dil sınavları olacak. Bir gün içinde 3 dersten sınav yapılabilecek ve her branşın sınavı 40 dakika sürecek. Öğrencilere her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrencilere soru başına 2 dakika yanıtlama süresi kalıyor. Her sınavdan sonra yarım saat mola verilecek. 

 

Sınavda sorulacak soruların %30’u birinci sınavın konularını, %70’i ise birinci sınavdan bugüne kadar işlenen konuları kapsayacak.

 

İlk gün Türkçe (saat 09:00), Matematik (saat 10:10) ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (saat 11:20) sınavları yapılacak. İkinci gün ise Fen & Teknoloji (saat 09:00), T.C İnkilap Tarihi & Atatürkçülük (saat 10:10) ve Yabancı Dil (11:20) sınavları yapılacak.

 

Özel okullara TEOG ile nasıl kayıt olunacak ?

 

  • Geçen yılın aksine, bu sene özel okula kayıt kesin yaptıran öğrenciler, devlet okulu için TEOG tercih yapamayacak.
  •  
  • TEOG sınavına göre özel okul kayıtları 24 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
  •  
  • Bazı özel okullar, YEP'e (Yerleştirmeye Esas Puan) göre, bazı okullar da 4 dersin (Türkçe, Matematik, Fen & Teknoloji, okulun karar vereceği 1 ders daha)  TEOG sınav sonucuna göre öğrenci alacak. Bu da velilerin girmek istedikleri okulun hangi puana göre öğrenci alacaklarını öğrenip, çocuklarını ona göre yönlendirmelerini gerektirecek. YEP ile öğrenci alacak okullara girmek isteyen öğrenciler için TEOG sınavındaki 6 dersin sonucu önemli olacak. Diğer taraftan 4 derse göre öğrenci alacak özel okullar için Türkçe, Matematik, Fen & Teknoloji, okulun karar vereceği 1 ders daha önemli olacak.Örneğin Amerikan Robert Lisesi Türkçe, Matematik, Fen & Teknoloji ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders puanlarını dikkate alacak. Bu durumda Robert Kolejine girmek isteyen öğrencilerin İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavını iyi yapması önemli. Alman Lisesi’nde de 4. ders olarak, yabancı dil dikkate alındığı için, bu okula girmek isteyen öğrencilerin yabancı dil sınavından iyi sonuç almaları önemli olacak. 

 

Anahtar Kelimelerteog teog sınav tarihleri
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım