x

Endüstri 4.0 Nedir?

Endüstri 4.0 Nedir?

 

Endüstri 4.0 uygulaması büyük yankıya neden oldu. Etkileri ilköğretimden üniversitelere kadar uzanan endüstri 4.0, herkes için ilgi odağı konulardan biri haline geldi. 4. sanayi devrimi olarak geçen bu sistemde, bambaşka şeylerle karşılaşmak mümkün. İlk adımlarını 2011 yılında sadece bir düşünce olarak atan endüstri 4.0, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde oluşturulmuştur.

 

Artık işçi gücüne ihtiyacın kalmayacağı bu sistem, neredeyse bütün kurum ve kuruluşları etkisi altına almaktadır. İş gücünün azalması sonucu her şeyin teknolojik halinde gerçekleşeceği bu sanayi devriminde, işsizlik en büyük sorunlardan biri olacak.

 

 

4. sanayi devriminin amaçlarından biri daha az enerjiyle daha fazla üretmektir. Bunun yankıları ilköğretime kadar yansımaktadır. Her şey elektronik bağlantılı şekilde gerçekleşeceği gibi bu eğitimde de geçerli olacak düşüncesi dilden dile dolaşmaktadır. Yeni işletim sistemleriyle enerji miktarını azaltıp makineleşmeyi çoğaltacak olan endüstri 4.0 Türkiye'de de yerini alacak. Türkiye’nin bu sisteme nasıl ayak uyduracağı ise muamma.

 

Endüstri 3.0 nedir, diye soranlara daha cevap verilememişken endüstri 4.0 ile sanayi devriminin 4.kez gerçekleştiğini görmekteyiz.

 

 

Endüstri 4.0 Sisteminin İlköğretime Etkisi

 

Geçen senelerde de akıllı tahtaları kullanmaya başlayan ilköğretimler, 4. sanayi devrimiyle daha fazla teknolojik aletten yararlanabilecek. Teknolojiden yararlanmayı sadece oyun olarak görmemeleri için öğrencilere artık yazılım tarzı dersler verilecek. Öğrenciler ilerleyen zamanlarda bu konuda eğitimli olacak ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayacak.

 

Kendi sosyal sitelerini oluşturabilecek ve sınıftaki arkadaşlarıyla buradan haberleşebilecek. Bunları onlardan yapılması beklenecek. Kodlama yapmaları için eğitimlere küçük yaştan başlanılacağı belirtilmiştir. Okuma yazma ile aynı anda kodlama dersi alacak olan öğrenciler artık teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek.

 

 

Nesilden nesle hızla gelişen teknoloji, artık çok fazla yıl harcayarak ilerlemiyor. Bundan 10 yıl öncesinde akıllı tahta bile bulunmayan okullar, artık yazılım derslerine başlıyor. 4. sanayi devrimi ile en iyi şekilde gerçekleştirilen teknoloji kullanımı eğitimde de yankılarını bulacak. İlköğretimle başlayan bu sistem üniversitelere de yansıyacak.

 

Üniversite öğrencilerinin de etkilendiği 4. sanayi devrimi ile mühendislik fakülteleri yeni teknolojik aletleri kullanabilecek. Yazılım dersleri ve araç gereçlerle kendi aletlerini yapma fırsatı bulabilecektir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım