x

Ebeveynlerin Bursluluk Sınavı Hakkında Bilmesi Gerekenler

 

Bursluluk sınavı ile öğrencilere ekonomik destek verilmektedir ve eğitim kurumlarında masrafsız olarak eğitim almaları sağlanmaktadır. Yatılı olarak eğitim alınabilecek eğitim kurumlarına alınacak ve maddi olarak desteklenecek olan öğrencilerin belirlenmesi için gerçekleştirilen Parasız Yatılı özel okul Bursluluk Sınavı her sene birçok öğrencinin başvurusu ve katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Ekonomik imkanları yetersiz olan ailelerin çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için bu sınava girmelerini sağlamaktadırlar ancak bu konu hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

 

özel okul bursluluk

 

Öncelikle çocuklarının eğitimi için en ideal okul seçimi çok kritiktir. Çünkü çocuk, alacağı eğitimi kendisi seçemez ancak iyi bir eğitim almasını sağlayabilecek olan kişiler ailelerdir. İkametgah olarak yeterli uygunlukta, eğitim kadrosu ile başarılı okulların tercih edilmesi, bu yıllarda kişiliğinin tohumları yeşeren öğrenci için çok önemlidir ve doğru tercih edilmediği takdirde, gelecekte yeteneklerini keşfetmekte ve bunları ortaya çıkarmakta zorlanabilecektir.

 

Bu devletin gerçekleştirdiği Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı’nın yanı sıra özel okullarında gerçekleştirdiği özel okul bursluluk sınavlarına giren öğrenciler için sınav stresi ile başa çıkmak zorlu olabilmektedir. Bu noktada da yine ebeveynlere büyük sorumluluk düşmektedir. Çünkü burada öğrencinin rekabet ettiği sınav, normal yerleştirme sınavlarından farklı olarak ekonomik bir sorumluluğu da gerektiren bir sınav olduğundan öğrenci kendisine fazla sorumluluk yükleyebilir ve stres yapabilir. Ebeveynler bu durumda onu rahatlatmak adına bu sorumluluk bilincini bertaraf ederek, elde edeceği başarının kendisi için iyi olacağını ve eğer sınav başarısı elde edemese bile onu değerli kılan şeyin bu sınav olmadığını iyi empoze etmeleri gerekir.

 

bursluluk sınavı

 

Ayrıca öğrenci bu sınavlardan başarılı sonucu alamasa dahi okullar ek kontenjan hakları sağlayarak başarılı olan diğer öğrencileri de kabul etmekte ve burs imkanı sağlanmaktadır. Zira destek verilen öğrenciler sıralamaya göre belirlenmektedir. Bu sınavlar öğrencinin başarısını değil, bilgi yeteneğini ölçmektedir ve birçok yeteneğin ölçümlenmesinde sözel olarak gerçekleştirilen sınavların yetersiz kaldığı unutulmamalıdır. Çocuğunuza bu meseleleri dikkatli bir dille anlatarak ona değerli olduğunu hissettirmeyi ihmal etmeyin.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım