x

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı 2024

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı 2024


Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavı 2024 yılı için takvim açıklandı!

Ortaokul bursluluk sınavı bu sene 10 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşti, Lise bursluluk sınavı ise 17 Şubat 2024'te gerçekleşecek.

Lise bursluluk sınavına resmi olarak başvurmak için aşağıdaki görsele tıklayıp, formu doldurunuz.

Liv Koleji Bursluluk Sınavı Başvuru

>>>>>> Başvuru Formu <<<<<<<

bahcesehir koleji bursluluk sinavi lise

 

Bahçeşehir Koleji Akhisar Kampüsü Yeni Yerleşkesiyle 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencileriyle Buluşuyor!


Bahçeşehir Koleji Akhisar Kampüsü Yeni Yerleşkesiyle 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencileriyle Buluşuyor!

Yeni kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi seviyelerinde eğitim verilecek. 24 Şubat'ta yapılacak olan bursluluk sınavına katılmak için buraya aşağıdaki görsele tıklayın.

 

Bahçeşehir Koleji Akhisar Kampüsü

2023 yılında Ortaokul bursluluk sınavı 13 Ocak'ta, Lise bursluluk sınavı ise 11 Şubat 2023'de gerçekleşti.
 

Sınav 400.000'den fazla öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleştirmiştir. 13 Ocak 2023, Cumartesi günü Ortaokul öğrencileri için, 11 Şubat Cumartesi günü 7. sınıf öğrencileri için okula kabul sınavı yapılmıştır.


Okula kabul bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler belirlenen oranlarda eğitim bursu ile ödüllendirecekler. Sınav ücretsizdir.

 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavına Kimler Girebilir?
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı Ortaokul için 4. 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri için yapılmaktadır. Liseye kabul sınavı LKS ise 8. 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri için Bahçeşehir Koleji Anadolu Liselerine giriş için yapılmaktadır.

Fen ve Teknoloji Liselerine (Fentek) kabul sınavı 2023 yılında 4 Mart tarihinde gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 2 Mart. Başvuru için : app.applyfentek.com/login 
 


Bahçeşehir Koleji Bursluluk Oranları Nelerdir?


Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavı burs oranları, okulun eğitim ücreti üzerinden yüzde 10 ile yüzde 100 arasında değişmektedir.

Genellikle Şubat aylarında yapılan Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavında elde edilecek bursluluk oranı, öğrencinin sınavda göstereceği başarı ile kampüsün burs vereceği öğrenci kontenjanına göre değişkenlik göstermektedir.

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavına hakkında bilgi almak için aşağıdaki ilgili görsellere tıklayıp, kampüs seçip, iletişim bilgilerinizi bırakınız.

 

Bahçeşehir Koleji 2024 Bursluluk Sınavı Başvuru Formu


>>>>>> Başvuru Formu <<<<<<
 

bahcesehir koleji bursluluk sinavi lise


 

Bahçeşehir Koleji 12. Sınıflar Seviye Tespit Sınavı 6 Kasım'da Yapıldı


Bahçeşehir Koleji, kendi bünyesinde okumayan 12. sınıf öğrencilerine yönelik bir Seviye Tespit Sınavı yapılmıştır. Sınav 7 Kasım (TYT) ve 8 Kasım (AYT) tarihlerinde saat 10:00'da online olarak gerçekleşmiştir.

Sınavda belirli bir barajı aşan öğrenciler, SEY Vakfı tarafından verilecek eğitim bursu için bireysel sınava katılma hakkı kazanacaklardır. Sınav sonuçları 11 Kasım'da açıklandı.

 

8. Sınıflar İçin LGS Seviye Tespit Sınavı 24 Ekim'de Gerçekleşti


8. sınıflar için yapılan online LGS Seviye Tespit Sınavı için son başvuru tarihi 22 Ekim'di. Sınavda belirli bir barajı aşan öğrenciler SEY Vakfı tarafından verilecek eğitim bursu için bireysel sınava katılma hakkı kazanmışlardır.

Bahçeşehir Koleji İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakalarında yeni açılan kampüsler aşağıdadır ;


Bahçeşehir Koleji Maltepe

Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe

Bahçeşehir Koleji Halkalı Tema

Bahçeşehir Koleji Ömerli

Bahçeşehir Koleji Florya 2

Bahçeşehir Koleji Yenişehir

Bahçeşehir Koleji Ataşehir

Bahçeşehir Koleji Pendik

Bahçeşehir Koleji Mimaroba

Bahçeşehir Koleji Bakırköy

Bahçeşehir Koleji Gebze Darıca
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı

Bahçeşehir Koleji her yıl öğrenci kabul sınavı düzenleyerek ortaokul, lise gibi eğitim birimlerini sınava tabi tutarak başarılı olan öğrencileri okulda belirli burslar ile ödüllendirir. Şüphesiz Bahçeşehir Koleji gibi kendini kanıtlamış, her alanda başarılı bireyler yetiştiren bir okula girmek her gencin hayalidir. Hele ki başarıları ile taçlandırılarak böyle bir okulda okumak hem veli hem öğrenci hem de Bahçeşehir Koleji için oldukça gurur verici olacaktır... 2021-2022 eğitim-öğretim sezonunun start aldığı bu günlerde öğrenciler Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavı konusunun zamanını merak etmeye başladı. Bahçeşehir Koleji  bursluluk sınavları ortaokul için 4. 5. 6. 7. Sınıflarını kapsar. Bahçeşehir bursluluk sınavları lise için ise 8. 9. 10. ve 11. Sınıflar için yapılır. Bu sınavlarda başarılı olan öğrenciler Bahçeşehir Koleji Anadolu Liselerine girmeye hak kazanırlar. Bunun yanında Bahçeşehir Koleji Teknoloji Liselerine giriş sınavı da ayrı olarak yapılır. Bu sınava girebilecek öğrenci grubu ise yine 8. 9. 10. ve 11. Sınıflardan oluşur. Her yıl yeni eğitim- öğretim yılı başladıktan sonra şubat ve mart aylarında düzenlenen sınavların bu seneki tarihleri Bahçeşehir Koleji tarafından resmi olarak açıklanmadı. Aralık ayında başlanması beklenen başvuru süreci ve bursluluk sınavı tarihi, okuldan yapılacak resmi açıklama ile birlikte hemen sitemizde yer alacak!
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı Koşulları Nelerdir?

Bahçeşehir Koleji ‘Okula Kabul Sınavı’nda başarı gösteren öğrenciler, çeşitli oranlarda eğitim bursuyla ödüllendirilir. Burs oranları ise okulun yıllık eğitim ücreti üzerinden yüzde 10 ile yüzde 100 arasında belirlenir. Bunun yanında burs verilecek öğrenci kontenjanı da önemlidir. Her yıl düzenlenen ‘Dünya Okulu’na kabul sınavları olarak anılan Bahçeşehir Bursluluk sınavı 2023 yine her yıl olduğu gibi yoğun talep görecek. 66 kampüste 35 bin öğrenciye hizmet veren okul; Türkiye’yi kaliteli ve modern eğitim koşullarında zirveye taşıyor. Hal böyle olunca okul kabul sınavlarına her yıl yoğun katılım gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl 53 binin üzerinde bir katılım olurken bu yıl da yine Bahçeşehir Koleji’nin rekor bir talep ile karşılaşacağı öngörülüyor. Her yılın şubat ve mart ayının belirli günlerinde yapılan sınavlar ortaokul ve lise olarak ayrı ayrı yapılıyor. Başvuru süreci ve sınav tarihi açıklandıktan sonra öğrenciler Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı Online Başvuru panelinden kampüs seçiyor ve iletişim bilgilerini yazarak başvurularını yapıyor. 
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı Hangi İlleri Kapsıyor?

Bahçeşehir Koleji bugün 66 kampüs ile 35 bin öğrenciye hizmet veren bir eğitim kurumu olarak dikkat çekiyor. Her il ve ilçede varlığını gittikçe artıran Bahçeşehir Okulları okul kabul sınavlarını da her İl’i kapsayacak şekilde yapıyor. Bahçeşehir Kampüslerinin olduğu iller arasında; Edirne’den Kars’a uzanan bir yolculuk mevcut. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi metropol şehirlerde kampüs sayısını her geçen gün artıran okul; her yıl ulaştığı öğrenci sayısını da artırmayı hedefliyor. Böylece yeni açılan kampüslerde de bursluluk sınavı gerçekleştirilerek birçok öğrencinin hayallerine kavuşması mümkün hale geliyor. Kampüs sayısı en çok olan İstanbul’da Bahçeşehir Koleji Bursluluk sınavı için aşağıdaki bölgeler tercih edilebilir; 

  • Halkalı
  • Gaziomanpaşa 
  • Florya
  • Beylikdüzü
  • Bakırköy
  • Mimaroba
  • Levent
  • Temapark
  • Maltepe
  • Ataşehir
  • Ömerli
  • Darıca
  • Nakkaştepe
  • Dragos
  • Sancaktepe
  • Çekmeköy
  • Başakşehir
  • Ataköy 
  • Çamlıca
  • Fethiye
  • Antalya Kumluca
  • Konya
     

Bahçeşehir Koleji Liselerine Bursluluk Sınavı ile Girebilirsiniz 

Akademik başarısıyla öne çıkan Bahçeşehir Koleji, okula kabul ve bursluluk sınavında akademik başarıya göre burs imkanı sunuyor. STEM modeli ile öğrencileri yetiştiren Bahçeşehir Koleji çift dilli eğitim, 21. Yüzyıla özgü uygulamalar ile teknolojiyi, gelişen dünyayı teorik bilgi ile harmanlıyor. Üniversiteye hazırlanmada önemli bir basamak olan Bahçeşehir Koleji’nde YGS ve LYS sınavlarına yerleştirme oranı yüzde 100’dür... 2019 Haziran ayında gerçekleştirilen üniversite sınavlarına bakıldığında 32 Türkiye 1’incisi Bahçeşehir Koleji’nden çıkmıştır. 32 Bahçeşehir Koleji öğrencisi tüm sorulara doğru cevaplandırarak büyük başarı elde etmiştir. Hayata dair büyük hedefleriniz varsa ve ideallerinizin peşinden gitmek istiyorsanız Bahçeşehir Koleji tam size göre olacaktır. Üstelik başarınızı kanıtlamanızda bir araç olacak burs kazanabilirsiniz. Siz de üniversite hayalinize giden yolda doğru bir eğitim modeli için Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri, Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri’ne özel okul bursluluk sınavları ile yerleşebilirsiniz. Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavı başvuru formu için dogruokul.com’u takipte kalmanızı öneririz.
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı 2022-2023 Başvuru Formu

Bahçeşehir Koleji 2022 öğretim yılında yapacağı bursluluk sınavı başvuru formuna sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Formda size en yakın kampüsü seçebilir ve iletişim adreslerini ekleyebilirsiniz. Bursluluk sınavı ayrıntılarına bakıldığında ücretsiz olarak gerçekleşir. Burs oranı ise yıllık okul ücretinin oranına göre belirlenir. Sınava girecek öğrenciler şüphesiz sınav sorularını oldukça merak eder. Her yıl dönem müfredatına eklenen konulara göre sınav soruları değiştiği gibi hazırlanan sorular çocukların bilgi dağarcığını ölçmenin yanında beceri ve yetilerini, yeteneklerini keşfedici bir sistemle hazırlanmaktadır. Bahçeşehir Koleji 12 bin eğitime gönül vermiş kişiyi bünyesinde istihdam eder. Bireye özgü eğitim anlayışı ile yarış, hırs, ezberci eğitim gibi çocukları olumsuz etkileyen durumlardan uzak, her çocuğun kendi yetenek ve becerilerini gösterebileceği bir eğitim ve sınav sistemi mevcuttur.  Bahçeşehir Koleji busluluk sınavı sonuçları sınavdan 3 hafta sonra açıklanır. Kontenjan ve okul seçimi yapılan başvurulara göre belirlenir. Sınav sonuçlarına hemen sitemizden ulaşabilirsiniz. 
 

Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Özel okul sınavları veliler ve öğrenciler için yakından takip edilen bir konudur. Özel okullar erken kayıt avantajları, bursluluk sınavı gibi pek çok konuda avantajlar sunarlar. Özellikle çocuklarının başarısına güvenen veliler özel okul sınavlarını ihmal etmezler. Özel okul bursluluk sınavları günümüzde binlerce çocuğun daha makul şartlarda kaliteli ve modern eğitim görmesini mümkün hale getirmiştir. Bahçeşehir Koleji de özel okul bursluluk sınavında en çok talep gören okulların başında gelir. Yurt genelinde 66 kampüsü ile her İl ve bölgeye yayılmış olan okul her yıl düzenli olarak okul kabul sınavı yapar ve pek çok öğrecinin hayallerine kavuşmasını sağlar. Bahçeşehir Koleji her yılın şubat ve mart ayında bursluluk sınavlarını gerçekleştirir. Aralık ayında ise başvuru sürecini paylaşır. Bu yıl da şubat ayında yapılması beklenen sınavın kesin tarihi açıklandığı an sitemizden başvuru formuna ulaşabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Bursluluk sınavı sonuçları da açıklandığı an sitemizde yer almaktadır. Dogruokul.com Türkiye’deki tüm özel okulların güncel bilgilerini siteye işler ve sağlıklı bir veri tabanıyla öğrenci ve velileri bilgilendirir. Özel okullar ile ilgili en güncel bilgileri, Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı tarihleri için sitemizi takip edebilirsiniz.
 

Diğer Eğitim & Özel Okul Haberleri

Tüm Bahçeşehir Koleji Kampüsleri

Bahçeşehir Koleji Fiyatları

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım