x

ABD’ye Giden Türk Öğrencilere Destek Hizmeti

 

Okuyor.US ne yapıyor?

Her yıl, Türkiye’den ABD’ye giden yüzlerce 18-25 yaş arası öğrenciye, yerinde danışmanlık, koçluk, mentorluk, kısaca hamilik yapıyoruz.

 

Uzaklara giden çocuklarını merak eden anne-babaların Amerika’daki temsilcileri ve çoğu zaman, çok bilmedikleri bir ülkede, yeni bir hayata başlayan gençlerin dayanağı, yol göstericileri oluyoruz.

 

Okuyor.US neden böyle bir hizmet veriyor?

Eğitimcilik, danışmanlık, koçluk ve mentorluk deneyimlerimiz sayesinde, Türkiye’den giden öğrencilerin ABD’de nelerle karşılaşabileceklerini ve hangi konularda zorlanabileceklerini öngörebiliyoruz. Hedefimiz, her öğrencinin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak, evden uzakta olmanın ve başarı beklentisinin getirdiği baskı ve kaygıları azaltmak için yanında olarak, üniversite yılları boyunca, başarılı ve mutlu olması için destek vermek.

 

İşimiz, velilerin kaygılarını gidererek, “Sizin adınıza buradayız, çocuğunuzun yanında, yakınındayız” mesajını vermek ve aynı zamanda, Amerika’da, değişik nedenlerle,zor dönemler geçirebileceköğrenciye güven vererek, ilerlemesini sağlamak.

 

 

Okuyor.us ABD'de Eğitim - Yurtdışı Eğitim

 

Okuyor.US destek hizmet programında neler var?

 

- Öğrencinin yeni ortamına adaptasyon sürecinde, oryantasyon haftasından itibaren destek vermek

- Öğrencinin motivasyonunu ve kararlılığını sürdürülebilir kılmak için kendisiyle düzenli görüşmeler gerçekleştirmek

- Okul devamlılığını takip etmek

- Gerekli izinler alındığı taktirde, notları takip etmek

- Okul-Öğrenci-Aile arası Moderatörlük yapmak

- Öğrencinin geleceğini öngörerek ilerlemesini sağlamak için Mentorluk yapmak

- İhtiyaç halinde, emlakçı, doktor, dişçi, psikolog, hastane, avukat havuzu sunmak

- Aileye aylık rapor yollamak

 

Okuyor.US ekipleri nerede?

İki bine yakın Türk öğrencinin Boston, New York ve Washington DC’de ve bu kentlerin çevresinde okuduğu biliniyor. Bu nedenle, destek hizmeti Boston merkezli olacak, New York ve Washington DC’yede hizmet verilecek.

 

Çok kısa sürede, aynı hizmet modelinin şubelerinin, Türk öğrencilerin çoğunlukta olduğu diğer eyaletlerde ve Kanada’ya açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Hakkımızda

İletişim uzmanı, eğitimci ve profesyonel Erickson Koçu Ömür İlbaş, eğitimci, koç ve veli deneyiminden yola çıkarak bu destek programını hayata geçirmeye karar verdi. Ömür İlbaş Boston merkezli destek hizmetinin yönetiminde olacaktır.

 

Eğitim Yöneticisi, Öğretim Koçu ve Eğitim Danışmanı Mustafa Balkaş, özellikle Koç ve Enka Liseleri’ndeki okul müdürlüğü deneyimlerinden yola çıkarak bu projede çözüm ortağı olarak yer almaya karar verdi. Mustafa Balkaş Türkiye’deki yurtdışı eğitim danışmanlarıyla ve ABD’de bulunan Okuyor.US ekibiyle yakın temasta kalarak, velilere İstanbul’dan hizmet verecektir. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım